Svet

[ Izvor: Vijesti.me ]

30. 09. 2021. 15:32 2

Gojko Perović postavljen na visoku poziciju u MCP

Sveštenik Mitropolije crnogorsko-primorske Gojko Perović postavljen je za arhijerejskog protoprezvitera podgoričko-kolašinskog, što je jedna od najznačajnijih pozicija u Mitropoliji, pišu podgoriče Vijesti.

Iz MCP je saopšteno da je odluku doneo mitropolit Joanikije, saglasno članu 108 Ustava Srpske pravoslavne crkve, te da će Perović dužnost preuzeti 1. oktobra.

Arhijerejski namesnik se nalazi na čelu arhijerejskog namesništva koje sačinjava određeni broj crkvenih opština i parohija, pišu Vijesti.

Nova Perovićeva pozicija je jedna od najznačajnijih u organizaciji MCP, jer je namesnik "prvi pop do vladike", kako je Vijestima nezvanično rekao sagovornik iz MCP.

Sinod SPC je prošlog meseca smenio Perovića sa dužnosti rektora Cetinjske bogoslovije. Odluku je tada potpisao patrijarh SPC Porfirije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati