Svet

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

20. 09. 2021. 19:45 0

"Trčali smo kao stado": Ubica najavio napad

Naoružani napadač ubio je osam studenata, a ranio 19, na Univerzitetu u ruskom gradu Perm, 1.500 kilometara istočno od Moskve. Policija slučaj nije okarakterisala kao teroristički napad.

Osamnaestogodišnji Timur Bekmansurov ušao je u kamp univerziteta u Permu i počeo da puca po ljudima koje je zatekao. Kako prenose ruski mediji, 19 osoba je ranjeno, a osam ubijeno.

- Počeo je da puca dok smo bili u pušačkoj zoni. Kad smo shvatili da će nas pobiti, potrčali smo kao stado ovaca. Jurio je za nama kao pas ovčar. Ja sam uspeo da pobegnem - rekao je jedan student.

Napadač je ubrzo uhapšen, ali je tom prilikom ranjen i nalazi se u kritičnom stanju.

- Očevidac nas je alarmirao. Videli smo ljude kako beže iz zgrade Univerziteta. Moj kolega je pomagao ljudima u evakuaciji. Svedoci su rekli da je na drugom spratu. Upozorio sam ga da spusti oružje, ali je mladić uperio pištolj u mene i pucao. Nakon toga sam upotrebio vatreno oružje - kazao je policijski zvaničnik Konstantin Kalinin.

Ranjeni napadač je prevezen u bolnicu i nalazi se u kritičnom stanju, navode mediji. Lekari ulažu velike napore, ali je još uvek neizvesno da li će preživeti.

- Izveli su nas do osmog sprata. Video sam žrtve na prvom spratu. Bilo je mnogo policajaca. Imali smo sreće što se nije popeo dalje. Mi smo prvo bili zabarikadirani na petom spratu - kaže student.

Univerzitet u Permu saopštio je da se tri hiljade studenata krilo po raznim prostorijama zgrade, dok napadač nije savladan.

Osamnaestogodišnjak se fotografisao u sa puškom i fantomkom pre odlaska u Permski univerzitet. Na slici je prikazana i velika količina municije koju je poneo sa sobom, da bi, kako je ranije napisao, odveo u smrt koliko god ljudi može.

- Nisam član ekstremističkih organizacija, nisam religiozan i apolitičan sam, niko ne zna šta ću učiniti, sve sam činio sam. Odlučio sam se za datum - 20. septembar - rekao je napadač.

Napadač je imao dozvolu za nošenje oružje i objavio je na mrežama da mrzi sebe i da želi da eliminiše svakoga ko mu stane na put.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati