Svet

[ Izvor: klix.ba ]

05. 05. 2021. 17:47 5

Šok u Kliničkom: 13 anesteziologa dalo otkaz u jednom danu!

Trinaest anesteziologa sa Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) podnelo je zahtev za raskid ugovora jer su nezadovoljni uslovima rada i lekarskom uslugom koja se u toj bolnici pruža kovid pacijentima, a na čijem čelu je Sabija Izetbegović. Tim povodom održana je hitna sednica Vlade Kantona Sarajevo.

Situacija je kulminirala prošlog meseca kada su poslali pismo rukovodstvu KCUS-a u kome su upozorili na katastrofalne uslove rada i korišćenje neadekvatnih respiratora za kovid pacijente.

Informaciju o otkazima anesteziologa potvrdio je ministar zdravstva Kantona Sarajevo Haris Vranić na sednici kantonalne Skupštine, piše klix.ba.

Posle toga je Tužilaštvo Kantona Sarajevo formiralo predmet, a istražitelji Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) su ušli na KCUS i oduzeli dokumentaciju koja će pomoći u istrazi kako bi se utvrdilo da li su ispravni respiratori uvezeni iz Kine prošle godine putem firme "Srebrena malina", koliko ih je u funkciji i da li je kovid pacijentima pružena adekvatna lekarska njega.

Vlada Kantona Sarajevo održala je vanrednu sednicu o odlasku 13 anesteziologa s KCUS-a i doneseni su zaključci da se ovih 13 doktorki primi u Opštu bolnicu "Abdulah Nakaš". 

- Vlada KS zahteva od Vlade FBiH da hitno smeni rukovodstvo i Upravni odbor Kliničkog centra Sarajevo - stoji u saopštenju.

Podsetimo, na čelu KCUS je Sebija Izetbegović, supruga lidera Stranke demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića, koja duži period nije dozvoljavala inspekcijia ulaz u tu zdravstvenu ustanovu, kako bi se proverila ispravnost kineskih respiratora.

Direktor Opšte bolnice "Dr Abdulah Nakaš" je Ismet Gavrankapetanović, koji je duže vreme u otvorenom sukobu sa Sebijom Izetbegović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati