Svet

[ Izvor: Index.hr ]

14. 04. 2021. 22:03 0

Premijer Italije: Erdogan je diktator!

Premijer Italije Mario Dragi nazvao je predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana "diktatorom", na šta mu je stigao odgovor da je "drzak i nema dovoljno poštovanja".

Dragi je proše nedelje optužio Erdogana da je hteo da ponizi predsednicu Evropske komisije Ursulu fon der Lajen i rekao da "treba biti otvoren s diktatorima", što je izazvalo osude iz Turske.

Erdogan je u Ankari primio Fon de Lajen i predsednika Evropskog veća Šarla Mišela, a na snimku sa početka sastanka vidi se da je Mišelu namenjena stolica odmah do Erdogana, dok je Fon de Lajen morala da sedne na kauč sa strane.

Erdogan je, pak, danas rekao da je Dragi narušio odnose Turske i Italije i da italijanski premijer nema legitimitet da upućuje takve kritike.

- Izjava italijanskog premijera je čista drskost i nepoštovanje. Dok smo se nadali da tursko-talijanski odnosi mogu da dođu na visok nivo, njegova izjava, tog čoveka po imenu Dragi, nažalost je torpedovala te odnose - rekao je Erdogan i nastavio:

- Tamo si zato što te neko imenovao, a ne izabrao. Da bi mogao da daješ takve kritike o Tajipu Erdoganu, najpre moraš da budeš svestan vlastite istorije. No, videli smo da nisi - rekao je Erdogan, čime je očigledno aludirao na italijanskog fašističkog diktatora Benita Musolinija.

Dragi, bivši predsednik Evropske centralne banke, nije došao na vlast izborima, nego ga je italijanski predsednik imenovao na čelo Vlade nakon što je prethodna koalicija pala zbog unutrašnjih trzavica.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati