Svet

[ Izvor: Beta ]

05. 03. 2021. 22:31 0

Migrant poginuo u minskom polju kod Plitvica

U eksploziji nepoznate naprave u minski sumnjivom području kod Saborskog, blizu Plitvičkih jezera, jedan migrant je poginuo, a nekoliko ih je povređeno, saopštio je MUP Hrvatske.

Policija i pirotehničari danas su spasili deset ilegalnih migranata iz tog minski sumnjivog područja u blizini granice BiH i pružili im lekarsku pomoć. Jedna povređena osoba je u životnoj opasnosti.

MUP Hrvatske saopštio je da je grupa stranih državljana nezakonito ušla u Hrvatsku i u šumskom predelu kod mesta Blata naišla na miniski sumnjivo područje.

Mlađi muškarac na tom mestu juče je nagazio na nepoznatu eksplozivnu napravu i poginuo, dok su ostale osobe iz grupe povređene. Svi, osim jednog povređenog, do dolaska policije su se udaljili u nepoznatom smeru.

Pripadnici Antiterorističke jedinice Lučko juče su helikopterom pretraživali teren i u ranim večernjim satima locirali ostale osobe iz grupe na minski sumnjivom području.

Putem razglasa iz helikoptera su ih na engleskom upozorili da se nalaze u minski sumnjivom području i da ostanu na pozicijama do dolaska spasilačkog tima.

Posle višečasovnog rada i stvaranja sigurnog koridora, deset osoba je danas spaseno.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Neuspešan skok

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati