Svet

R. Ć.

22. 01. 2021. 21:09 6

Krivokapić zadao domaći zadatak kolegama u regionu

Predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić održao je sastanak sa direktorima predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola povodom aktuelne situacije i opšteg stanja u vaspitno-obrazovnom sistemu te zemlje. Krivokapić je u svom govoru pokazao kako jedan premijer treba da razgovara o aktuelnim problemima i svojom retorikom "zadao domaći" svojim kolegama u regionu, a pogotovu u Srbiji.

- Sve oglase o dopunskim časovima, vi znate da je to zakonom zabranjeno, inspekcija će proveravati. Ako decu ne možete u školi naučiti, ne možete ih ni posle škole naučiti. Naučite ih tamo gde idu, naučite ih na tom mestu zbog kojeg su tu. Naučite ih makar jednu stvar, bolje jednu da znaju nego 50 da zaborave. Škola se pretvorila u memorisanje, a memorija je ograničena. Memoriju računara možete da proširujete, ali ovu ne možete. Možete da je malo osvežavate. I ne može se više desiti da u stručnim školama ko nije iz te struke bude direktor škole. To je nedopustivo - istakao je Krivokapić u svom govoru.

On dodaje da se u Crnoj Gori sve pretvorilo u kampanju za izbore.

- Mi smo sve pretvorili u kampanju za izbore. Pa evo, ako sad se ne vrše u Crnoj Gori, vrše se u Nikšiću. Pa onda ćemo svi da se bavimo samo izborima. Mi treba da se bavimo tom decom. To je naša budućnost. Naša nije budućnost ko će biti (premijer), da li će sutra Zdravko ili Marko, to nema veze. Bitno je da znamo šta hoćemo, hoćemo novi početak za novu budućnost. A možemo početi ako sarađujemo. Ako ne budemo sarađivali, onda ćemo se mi večno sukobljavati. Dokle više sukobi? Kome treba to? - zapitao je premijer Crne Gore.

Krivokapić je istakao da neće biti partijskog zapošljavanja u Crnoj Gori, bez obzira što "pritisak vrše sve partije" na njega.

- Nema partijskog zapošljavanja, biće najbolji na najboljem mestu. To je naša poruka. Teško je to realizovati u ovoj Crnoj Gori koja 30 godina baštini jednu istu priču. Ako je zajednički ne promenimo, ja je sam ne mogu promeniti - kazao je on.

Svojim govorom Krivokapić je dao primer svim visokim državnim funkcionerima u regionu kako treba da se obraća predsednik Vlade i na koji način treba da se nocilac te funkcije obraća i svojim političkim neistomišljenicima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati