Svet

[ Izvor: Preokret.info ]

24. 09. 2020. 22:38 3

Kako su u Crnoj Gori pobeđeni Milovi i Vučićevi igrači

Četvorka političara, Predrag Bulatović, Nebojša Medojević, Milan Knežević i Andrija Mandić, nameravali su da opstruišu izbor predsednika Skupštine Crne Gore iz redova Demokrata i time Milu Đukanoviću omoguće formiranje manjinske vlade, a i prevremene izbore na kojima bi Zdravka Krivokapića i mitropolita Amfilohija optužili za izdaju Kosova i dogovor sa Albancima.

Skandalozno ponašanje pred Amfilohijem i Joanikijem

Kako je za Preokret.info rekao izvor iz vrha Demokratskog fronta, napeta situacija kulminirala je na sastanku na kojem su, pored predstavnika URA i DF prisustvovali i mitropolit Amfilohije Radović i episkop budimljansko-nikšićki Joanikije.

Lideri DF su žestoko napadali Krivokapića zbog sporazuma sa URA-om i Demokratama i zahtevali da oni, a ne URA, dobiju ministarstva. Sukob je postao još žešći kada im je rečeno da oni ne mogu biti kandidati jer su zbog toga što se protiv njih i dalje vodi montirani sudski proces u vezi navodnog državnog udara. Sa Abazovićem se složio mitropolit Amfilohije i DF-ovcima rekao da izaberu neke druge ljude koji nisu istrošeni političari, nakon što ga je grubo napao Milan Knežević, kao i episkopa Joanikija optužujući ga da je i on "istrošen" i vladika već 30 godina.

Pa ipak, budući da su, u međuvremenu informacije sa sastanka počele da cure na društvene mreže, pritisak javnosti je postao toliki da su se četvorica lidera pokolebala, ali i dalje nisu hteli da popuste sa vređanjem Krivokapića. Milan Knežević postaje svestan ozbiljnosti pritiska naroda i izjavljuje da će podržati sva rešenja jer, kako je rekao, oni ne žele biti izdajnici.

Kako nisu uspeli da izigraju Dritana

Pravi motiv je bio da navede Abazovićevu URA da se povuče, s obzirom na to da je Dritan Abazović naglasio da neće prihvatati nikakve parcijalne sporazume. No, Abazović sve iznenađuje i prihvata da se parlament konstituiše bez konačnog dogovora o podeli resora u budućoj vladi, čime je skupština konstituisana, a Aleksa Bečić izabran za predsednika.

Treba naglasiti da izvor iz DF-a kaže da lideri koji su pravili opstrukcije nikako nisu zadovoljni, te da je ovo tek početak borbe sa infiltracijom Vučićevih, a time i Đukanovićevih ljudi u novu crnogorsku vlast. Knežević i Mandić jesu postali svesni da se ne mogu tek tako kockati sa voljom naroda, ali to ne znači da se i dalje neće oduživati svojim nalogodavcima.

Tabloidni lideri

Ali to će teško ići, budući da je zvanični Beograd svojom tabloidnom podrškom Mandiću i Kneževiću uverio birače da su upravo Dritan Abazović, Aleksa Bečić i Zdravko Krivokapić kombinacija za budućnost Crne Gore. Uostalom, Andrija Mandić se u nekadašnjoj radikalskoj "Pravdi", već javio sa kompletnom laži da je Abazović zahtevao da u Vladi budu Srbi samo koje on odobri, ali nikako svi, kao i to da bi Abazović da smenjuje ne samo Đukanovića nego i "ljude po regionu", što zapravo govori o čijem se strahu radi. Onoga koji kontroliše beogradske tabloide.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati