Svet

Direktno.rs

06. 09. 2020. 23:03 21

NEMCI PIŠU Vučić postao predmet ruganja u Vašingtonu

Vučićevo brukanje u Beloj kući, sedenje na hoklici, reakcija prilikom saznanja da će srpska ambasada biti premeštena iz Tel Aviva u Jerusalim, a da prethodno očigledno nije pročitao šta potpisuje, obišlo je ceo svet. Blamantnim i poniznim reakcijama srpskog predsednika pozabavili su se i ugledni nemački mediji, koji su ga najblaže rečeno, ismejali.

Najveći portal u Nemačkoj "T online", koji je u vlasništvu kompanije "Dojče Telekom", pod naslovom "Cirkus u Beloj kući: Iznenadio ga Tramp? Ruganje srpskom predsedniku", opisao je momenat potpisivanja sporazuma, Vučićevu reakciju, kao i to što je postao predmet podsmeha na Tviteru.

- Ekonomski sporazum između Srbije i Kosova u petak je iznenada postao sporedna stvar, jer je Srbija očigledno potpisala više nego što je predsednik Vučić bio svestan toga - piše u tekstu.

Takođe, "T online" je preneo ruganje Vučiću koje smo videli na društvenim mrežama.

- Srpski predsednik Vučić shvatio je da se obavezao na nešto mnogo više nego što je planirao. Bar se stekao takav utisak kada je Donald Tramp pohvalio odluku o premeštanju srpske ambasade iz Tel Aviva u Jerusalim. Na Tviteru se Vučiču rugaju da verovatno nije ni pročitao šta potpisuje - konstatuje se u tekstu.

Frankfurter Alemajn Cajtung (Frankfurter Allgemeine Zeitung) takođe je prostor posvetio Vučićevoj misiji u Vašingtonu.

Ovaj medij, između ostalog, stavlja akcenat na pisanje srpskih prorežimskih medija kako Tramp i njegov izaslanik Grenel žele da izvrše pritisak na Vučića da prizna nezavisnost Kosova, ali naklonjeni mu mediji izveštavali su o njegovom "junaštvu" i da to ni pod kojim uslovima neće biti urađeno.

- Tako se i dogodilo. Vučić se u Vašingtonu nepokolebljivo usprotivio zahtevu koji mu niko nije ni postavio. Što se tiče statusnog pitanja, sve ostaje isto: nezavisnost koju je Kosovo proglasilo 2008. godine Srbija ne priznaje - konstatuje Frankfurter Alemajn Cajtung, uz napomenu da je Tramp čestitao Vučiću i Hotiju na dogovorenoj ekonomskoj normalizaciji.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 21

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati