Svet

Direktno.rs [ Izvor: Vijesti.me ]

03. 09. 2020. 21:04 1

Krivokapić: Neću biti mandatar za sastav Vlade

Lideri opozicionih lista u Crnoj Gori Zdravko Krivokapić - "Za budućnost Crne Gore", Aleksa Bečić - "Mir je naša nacija" i Dritan Abazović - "Crno na bijelo" bili su gosti emisije "Načisto sa Petrom Komnenićem" u kojoj su govorili o rezultatima izbora u Crnoj Gori, smeni vlasti i sukobima koji su aktuelni u prethodnih nekoliko dana. Zdravko Krivokapić je rekao da Vlada mora da bude ekspertska i da najbolji mora biti ministar zdravlja ili finansija, a da mandatar on sigurno neće biti.

- Crna Gora ima neponovljivu šansu i istorijsku priliku da napravi sistem koja ne zavisi od jedne partije i jednog čoveka. Nikakve političke kombinatorike nisu poželjne. Verujem da ćemo za sat vremena imati dogovorene ključne odluke - rekao je Krivokapić.

Abazović veruje da je ekspertska Vlada neophodna i da neće biti nikakvog revanšizma ili militarizma prema pripadnicima DPS.

- Čeka nas teška jesen i zima. Ko god je radio pošteno i fer može da bude skroz relaksiran - dodao je Abazović i rekao da očekuje da većina ima i više od 41 mandata.

Poručio je da su Crna Gora svi ljudi bez obzira za koga su glasali.

Bečić je, povodom današnjih protesta na Cetinju, izjavio da je događaj bio miran i da je došao Brano Mićunović kako bi branio svog podređenog Mila Đukanovića.

- Zajednički zadatak da ovaj posao privedemo kraju. Skup na Cetinju je bio miran. Došao je Brano Mićunović koji je došao da brani svog podređenog Mila Đukanovića. Moj poziv skupovima koji dolaze – ostanite kući, idite na roštilj, do mora. Mi hoćemo da mirimo Crnu Goru. Mi smo pobedili da bi ovu državu konačno pomirili - rekao je Bečić.

Predstavnici opozicije u emisij su govorili i o budućnosti koja čeka opozicioni blok, dok se predstavnici Demokratske partije socijalista i Bošnjačke stranke nisu odazvali pozivu za učešće u emisiji.

Nosilac liste “Za budućnost Crne Gore” Zdravko Krivokapić rekao je da je pobedila sloboda i da će sa njom ići u budućnost. On se osvrnuo na sukobe koji su ovih dana aktuelni i u kojima je oštećena imovina Bošnjaka.

- Zaboravimo ono što je bilo i okrenimo se onom što nas čeka. Političar ničim ne sme da naruši multietnički stav. Možete opoziciji da pripisujete bilo šta, ali sve što nas deli nama nije blisko - rekao je Krivokapić.

Lider partije URA i nosilac liste "Crno na bijelo" Dritan Abazović rekao je da su čuda moguća, dok je Aleksa Bečić izjavio da su građani slobodno birali svoje funkcionere.

Dritan Abazović rekao je da je Đukanović od nedelje postao nevažan za crnogorsku političku scenu.

- Nakon formiranja vlade, stvar je morala predsednik Đukanović podnese ostavku i da imamo nove predsedničke izbore - rekao je Dritan.

Lider Demokrata Aleksa Bečić izjavio je da bi voleo da vidi pojedinca koji bi mogao da izda volju građana Crne Gore i da je to dužnost opozicije da spreči.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati