Svet

[ Izvor: Nedeljnik ]

01. 08. 2020. 15:12 1

CG opozicija ujedinjena protiv Mila: Nosilac liste prof. dr Krivokapić

Crnogorska opozicija sklopila je koaliciju pod nazivom “Svi zajedno”, a ispred grupe koju čine Demokratski front, Socijalistička narodna partija, Narodni pokret, Prava Crna Gora i nestranačke ličnosti, staće profesor Mašinskog fakulteta dr Zdravko Krivokapić.

Krivokapić se nedavno u javnosti pojavio kao jedan od osnivača NVO “Ne damo Crnu Goru” koja se smatra bliskom Mitropoliji crnogorsko-primorskoj, a koja je u kratkom roku organizovala niz javnih tribina, a na kojima su učestvovali episkop budimljansko-nikšićki Joanikije, rektor Bogoslovije na Cetinju Gojko Perović…

Organizacija “Ne damo Crnu Goru” je nastala i vezana je za trenutak kada „profesori ne daju svetinje“, rekao je Krivokapić u više navrata. Objasnio je da su oni odlučili da ono što imaju kao svoju najjaču snagu – znanje – ponude onome koga najviše vole, a to je – Crna Gora.

 

 

Ko je čovek koji će se suprotstaviti DPS-u kao nosilac liste?

Krivokapić je rođen 2. septembra 1958. godine u Nikšiću.

Diplomirao je 1981. godine na Mašinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore, kao najbolji student na fakultetu, za šta je i nagrađivan.

Postdiplomske studije završio je u Beogradu, a doktorirao je u podgorici 1993. godine.

Predsednik je organizacionog i član programskog odbora savjetovanja SQM i međunarodne konferencije ICQME. Urednik je internacionalnog časopisa International Journal for Quality Reserch, indeksiranog u SCOPUS bazi, koji izlazi od 2007. godine. Član je programskog odbora četiri časopisa i 13 međunarodnih konferencija.

U okviru naučno-istraživačke djelatnosti objavio je više od 250 radova u međunarodnim časopisima, domaćim časopisima, međunarodnim konferencijama i domaćim konferencijama. Autor je 16 knjiga/udžbenika.

Dakle, ujedinjena crnogorska opozicija staće iza jednog od najznačajnijih predstavnika intelektualne elite u toj zemlji, a iza njega će se na listi poređati politički lideri Andrija Mandić i Milan Knežević, kao i Nebojša Medojević i Marko Milačić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati