Svet

Direktno.rs [ Izvor: Vijesti ]

10. 06. 2020. 10:46 3

Srušen započeti manastirski konak kod Ulcinja

Nadležne institucije Crne Gore jutros od rane zore počele su sa rušenjem konaka pri manastiru Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca na Briskoj Gori kod Ulcinja. Barski paroh Slobo Zeković kaže da su takvim postupkom nadležnih svi bili zatečeni.

On navodi da su na Brisku Goru, bez ikakve najave i obaveštenja, došle jake policijske snage i specijalne antiterorističke jedinice, a za njima i građevinske mašine.

- Još uvek ne znamo tačno koja je (građevinska) firma u pitanju koja je pristala da izvrši ovaj sramni čin. Prilazni putevi su bili blokirani od strane policije. Niko nije mogao da pristupi. Monahinje manastira su uspele nekako kroz šumu da se probiju do crkve. Isto tako smo se i mi sveštenici preko ovih čuka i brda, kroz šumu i šiblje probijali, i uspeli smo da dođemo do manastira - kaže Zeković.

Barski paroh dodaje da je režim očigledno "počeo sa primenom sramnog zakona o slobodi veroispovjesti koji su izglasali", te da se ide i mimo onoga što su propisali zakonom.

- Ovo je nasilje i otvoreni udar na crkvu. Progon crkve i progon sveštenstva se nastavlja. Ovo je sramota kakvo nasilje i kakav progon crkve se u jednoj evropskoj državi radi u 21. veku. Hapse se episkopi i sveštenici zbog toga što obavljaju svoju svešteničku dužnost. Nažalost danas je glavni i prioritetni zadatak crnogorske policije postao progon crkve. Umesto da se bave svojim redovnim poslovima jedina preokupacija im je Srpska pravoslavna crkva, i to na žalost cele Crne Gore, a na sramotu režima koji sve ovo ovako čini - zaključuje Zeković.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati