Svet

[ Izvor: Beta ]

31. 05. 2020. 08:09 0

Predsednik opštine Budva nije smenjen, sednica puna incidenata

Sednica Skupštine opštine Budva, kojoj su prethodili brojnji incidenti, vređanje odbornika na samom zasedanju je završila kasno sinoć bez glasanja o poverenju predsedniku opštine Marku Careviću jer je u ponoć istekao zakonski rok za njegovu smenu.

Zasedanje su pratile tenzije, incidenti i verbalni napadi na nezavisnog odbornika Stevana Džakovića, čiji je glas odlučivao o smeni Carevića, a koga optužuju da je izdao građane zahvaljujući čijim glasovima je dobio mandat u lokalnom parlamentu. 

Sadašnja lokalna vlast, koju čini Demokratski front i Demokrate, traže da Džaković vrati mandat i tvrde da je politički korumpiran.

Policija je u nekoliko navrata intervenisala u oba dana koliko je trajala sednica, građani su se okupljali ispred sale i vređali Džakovića, u Budvi je osvanula čitulja sa njegovim imenom.

Odbornike opozicionih stranaka Demokratske partije socijalista, Socijaldemokratske partije, Crnogorske i nezavisnog odbornika Džakovića u salu je sprovodila interventa jedinica policije jer su ispred zgrade opštine bili okupljeni građani, pristalice lokalne vlasti, koji su ih vređali i prozivali.

Carevića je ispred Opštine Budva nakon okončanja sednice dočekao veliki broj građana a on je rekao tom prilikom da je pobedila demokratija i sprečeno protivustavno otimanje vlasti.

On je ranije, tokom sednice, izjavio da je opštinu pazio kao svoju kuću ali da mu se zameraju "litije i blokada grada". "Sa tri meseca sam kršten i od tada sam u crkvi. Ponosam sam što sam stao da branim svetinje i spreman sam da dam život. Nemam dilemu kada je u pitanju moj srpski narod u Crnoj Gori. Između fotelje i crkve biram moju SPC, biram svoju veru, ono što je moja tradicija", poručio je Carević.

Sedeća sednica je zakazana za 29. jun, a na njoj će se raspravljati o njegovoj smeni.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati