Svet

Direktno.rs

22. 03. 2020. 17:10 0

POTRESNO Španski lekar govori kako skida sa respiratora starije od 65 (VIDEO)

Španija - zaraženih 28,572. Umrlih 1,753. Doktori od ove nedelje, usled nedostatka respiratora moraju da najstarije bolesnike skidaju s njih i daju ih mlađima.

Potpuna katastrofa i raspad zdravstvenog sistema i stanja u Španiji.

Koronavirus ne popušta, doktori i sestre u bolnicama su na izmaku snaga, poslednje u nizu preteških rešenja za donošenje je skidanje najstarijih bolesnika sa respiratora kako bi ih dobili mlađi.

Ovaj doktor u suzama morao je da se obrati, ispriča svoju priču i upozori sve nas šta nas čeka ako se ne budemo pridržavali propisanih mera.

- Zdravo, dobar dan. Teško mi je da izgovorim ovu poruku, suze mi idu niz lice. Već mi je stiglo nekoliko audio poruka u kojima se kaže da osobama u Madridu, starijim od 65 godina, skidaju respiratore, da im daju sredstva za umirenje kako bi preminuli. To rade jer nema dovoljno respiratora i hoće da ih daju mlađima (koji imaju šanse da prežive).
Pustiću vam audio poruku, nadam se da ću se smiriti, i posle ću dati komentare. Molim vas preslušajte ovu poruku i prosledite je preko svih društvenih mreža. Imamo tu obavezu prema naciji i prema našim starijima koje ne možemo pustiti da umru na tako nedostojan način. Ne možemo.

Potom se čuje i ženski glas.

- Situacija u Madridu je apsolutno dramatična. Političari nisu u stanju da vide ili ne žele da vide šta se događa. Brutalno je velik broj pacijenata po svakoj sestri, po svakom lekaru, nena sanitetskog materijala, nema prostora, respiratora. Velikom broju pacijenata se daju sredstva za umirenje, drže se za ruke jer članovi porodica ne mogu da budu uz njih. Tako im pomažu da umru da bi oslobodili respiratore za osobe mlađe od 65 godina. Tako da moraš da prihvatiš ovo. Budi hrabra, idi svakog jutra na posao sa saznanjem da ćes biti primorana da pustiš puno ljudi da umre. Plači kod kuće, plači noću i onda narednog jutra idi na posao. Ovo je totalno ludilo. Moraju potpuno da zatvore Madrid već jednom i moraju Madrid da snabdeju neophodnim materijalom jer u suprotnom neće se moći ovo zaustaviti, neće se moći sprečiti širenje ovog kur***skog virusa. Ovde će u suprotnom svi poumirati. Zato vas molim da ovu poruku podelite, šerujte da se ovo sazna.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Očekivanja

Zoran Živković [13.05.2024.]




Video dana

Prvi put je najteže

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati