Svet

[ Izvor: Beta ]

28. 01. 2020. 22:47 0

Nikšićanin uhapšen zbog objave na internetu

Crnogorska policija potvrdila je da je uhapsila Veska Pejaka (40) iz Nikšića zbog sumnje da je objavom na društvenoj mreži počinio krivično delo "izazivanje panike i nereda".

Policija navodi da je Pejakova objava "na jednoj društvenoj mreži", pod naslovom "Biće rata", "izazvala uznemirenje građana", navodi se u kratkom saopštenju policije.

Mediji navode da je Osnovni državni tužilac u Nikšiću Pejaku odredio pritvor u trajanju od 72 sata.

Pejak, aktivista nefornalne grupe građana Alternativa, komentarisao je sinoćne incidente u Podgorici tokom uličnog slavlja povodom dočeka crnogorskih vaterpolista koji su se s medaljom vratili sa Evropskom prvenstvu.

Grupa mladića s crnogorsim zastavama napala je jednog devetnaestogodišnjaka u jednom podgoričkom naselju, dok je policija intervenisala na još dva mesta u gradu kako bi sprečila kamenovanje kolone vozila s državnim obeležjima Crne Gore.

Pejak je u komentaru ovog događaja između ostalog napisao da su ti "nemili događaji potvrda" njegovih reči da će "biti rata", jer "DPS želi narod da uvede u taj rat".

"Hoćete rat? Imaćete ga", zaključio je Pejak na "Fejsbuku".

Član Alternative Nikola Bezmarević je u izjavi "Vijestima" ocenio da je hapšenje Pejaka "atak na slobodu mišljenja" i pozvao vlasti da ga oslobode.

Savet za građansku kontrolu rada policije je konstatovao da je postupanje policije u ovom slučaju "bilo zakonito i u koordinaciji s državno-tužilačkom organizacijom".

Poslednjih nekoliko nedelja, od usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti i masovnih protesta protivnika tog propisa, u Crnoj Gori privedeno je nekoliko građana zbog objava na društvenim mrežama i pod sumnjom za "izazivanje panike i nereda".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati