Svet

[ Izvor: Klix.ba ]

14. 01. 2020. 09:34 1

Sarajevo isključuje Euro 2 motore iz saobraćaja

Sarajevska policija počela je da isključuje iz saobraćaja vozila koja po evropskim ekološkim standardima zadovoljavaju Euro 2 normu, saopštila je Vlada Kantona Sarajevo.

- U skladu sa Inetrevntnim merama i preporukama o postupanju u stanju Uzbuna - pripradnici MUP-a Kantona Sarajevo, zajedno sa Kantonalnom inspekcijom kontrolišu vozila u saobraćaju. Vozila sa Euro 2 normom se isključuju iz saobraćaja", saopštila je Vlade KS.

Prema podacima sa mernih stanica, prosečni indeks zagađenja vazduha u Sarajevu izmeren u subotu iznosio je 239, što ga stavlja na prvo mesto najzagađenijih gradova na svetu.

Najveća zagađenja zabeležena su na Skenderiji i Marijin Dvoru, gde su izmerene vrednosti od 472 odnosno 445 AQI i na tim područjima kvalitet vazduha i dalje nosi epitet "opasan".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati