Svet

[ Izvor: Beta ]

13. 01. 2020. 07:22 0

U pritvoru urednici portala "IN4S" i "Borba"

Crnogorska policija privela je novinare Dražena Živkovića (39) i Gojka Raičevića (56) zbog postojanja sumnje da su izvršili krivična dela izazivanje panike i nereda, saopšteno je iz Uprave policije. Njih dvojica će biti saslušani danas u 9 sati.

Živković je kao glavni i odgovorni urednik portala "Borba", kako se sumnja počinio krivično delo na način što je izazvao paniku u javnosti objavljivanjem lažnih vesti u vezi sa događajem u Vila Gorica u Podgorici, a bez prethodne provere informacije, navodeno je u sinoćnjem saopštenju.

Raičević je, kao glavni i odgovorni urednik portala "IN4S", kako se sumnja, izvršio ovo krivično delo na isti način, objavljivanjem iste lažne vesti na portalu "IN4S", navode iz policije.

Oni su objavili informaciju da je u državnoj Vili Gorica odjeknula eksplozija. Uprava policije je zvanično demantovala tu informaciju navodeći da je reč je o manjem elektro kvaru koji je ubrzo saniran.


Ovo je drugi slučaj u nekoliko dana da novinare privode zbog izazivanje panike i nereda. Prethodno je bila privedena urednica Fos medija Anđela Đikanović jer je objavila lažnu vest da će "specijalne snage kosovske policije Rosu pomagati crnogorskoj policiji na Badnji dan", što je Vlada Crne Gore demantovala. Ona je puštena da se brani sa slobode posle jednodnevnog pritvora.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati