Svet

[ Izvor: in4s ]

09. 01. 2020. 22:17 0

"Izbor je naš": Republika Srpska je ljubav, radost, sloboda, širi dalje

Novi preporod u srpskom narodu otpočeo je 9. januara 1992, a snažno se nastavlja i aktivnostima naroda i SPC u Crnoj Gori kroz poruku "Ne damo svetinje". U takvim okolnostima nikom više i ne pada na pamet da izda Kosovo. I to je plod narodno-crkvenog jedinstva - rekao je predsednik Pokreta "Izbor je naš", Dane Čanković, povodom Dana Republike Srpske.

On je organizovao originalnu proslavu Dana Republike Srpske, na način da se kolona vozila ukrašena srpskim zastavama i prikladnom muzikom kretala banjalučkim ulicama, i tako unosila radost u srca Banjalučana.

A onda je usledilo narodno veselje koje je pratila ovogodišnja poruka "Republika Srpska je ljubav, radost, sloboda, širi dalje".

Povodom Dana Republike Srpske, Čanković je istakao da je "ovo naša najbolja samoodbrana".

- Volimo i razvijajmo Srpsku Republiku, a ona će biti zaštitnik interesa Srba na ovim prostorima, uvažavajući interese i svih drugih, koji poštuju nju - rekao je Čanković.

On je dodao da "na ovaj veliki dan, kada je proglašena Srpska Republika i uopšte u ovo vreme treba odbaciti brige".

- Jer je rođena nada u dobronamernom iskazivanju, da granice između Srbije, Srpske i Crne Gore zamenjujemo živom idejom, Samo Sloga Srbina Spašava. Tada, kada smo u jedinstvu i Pravoslavnoj veri, i Bog je sa nama. I tada niko nas neće pokoriti i osetićemo lepotu zlatne Slobode.

On je zaključio da je u srpskom narodu novi preporod otpočeo 9. januara 1992. godine, a da se snažno nastavlja aktivnostima naroda i SPC u Crnoj Gori, kroz poruku "Ne damo svetinje".

- U takvim okolnostima nikom više i ne pada na pamet da izda Kosovo. I to je plod narodno-crkvenog jedinstva. Srpskoj Republici neka je srećan Dan i krsna slava Sveti arhiđakon Stefan, i svim domaćinima koji ga proslavljaju - zaključio je Čanković.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Muzikalni magarac

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati