Srbija

Direktno.rs

19. 10. 2024. 10:02 0

U Požarevcu za godinu dana 5 odeljenja manje

"U odnosu na prošlu školsku godinu u požarevačkim školskim klupama sada imamo 121 đaka manje, dakle gotovo 5 odeljenja manje za samo godinu dana. Gradsku vlast taj podatak ne brine, te i dalje odbija da đacima obezbedi besplatne udžbenike", rekla je Vesna Kostić, predsednica GrO SSP Požarevac, čiju izjavu prenosimo u celosti.

"Uprkos ovakvom trendu u našem gradu, gradonačelnik Saša Pavlović obrazovanje očigledno tretira kao nepotreban trošak, jer Požarevac iako grad sa najvećim budžetom u Braničevskom okrugu ostaje gotovo usamljen na listi gradova i opština u okrugu koji nisu obezbedili besplatne udžbenike za svoje đake.

GrO SSP Požarevac već tri godine upućuje gradonačelniku i Skupštini grada inicijative i apele da se udžbenici za sve učenike u Požarevcu i Kostolcu finansiraju iz gradskog budžeta. Organizovali smo do sada preko 70 štandova na kojima je više od 3000 građana podržalo našu inicijativu. Učestvovali smo u javnim raspravama prilikom usvajanja budžeta, gde smo takođe isticali i obrazlagali ovaj predlog.

Ono što je poznato jeste da novca za ovu namenu u budžetu ima, ali ostaje nepoznato zašto gradonačelniku uporno zadrhti ruka kada treba potpisti jednu takvu odluku. Kako mu ruka ne zadrhti kada treba potpisati predlog o povećanju cena grejanja, vode i iznošenja smeća građanima, a sve to je potpisao samo u poslednjih mesec dana. Kako je od besplatnih udžbenika za decu bilo logičnije i potrebnije rasvetu na zgradi načelstva platiti 1.800 evra po jednoj svetiljki, par klupa i stabala u Sunčanom parku platiti 250.000 evra, a veštačku travu na fudbalskom terenu 500.000 evra?

Gradonačelniče, mi Vas još jednom pozivamo da donesete ovu odluku već prilikom usvajanja budžeta za narednu godinu. Kako nas niste poslušali ranije, omogućite bar budućim generacijama pravo na besplatno školovanje", zaključila je Kostić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Dugo putovanje u EU

Zoran Živković [16.10.2024.]




Video dana

Sitna nezgodacija

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati