Srbija

Direktno.rs

19. 10. 2024. 09:50 2

"Otkazi u školi za buduće policajce pokazatelj da SNS ništa nije sveto"

- Narodni pokret Srbije istrajaće u tome da oni koji su dvanaest godina razarali sve institucije moraju da snose odgovornost za to - rekla je danas potpredsednica Narodnog pokreta Srbije (NPS), narodna poslanica i pukovnica policije u penziji Slavica Radovanović povodom dešavanja u Srednjoj školi unutrašnjih poslova "Jakov Nenadović" u Sremskoj Kamenici, čiju izjavu prenosimo u celosti.

Ona podseća da je u školi gde se školuju buduće policajke i policajci pet profesorki i pedagoškinja ostalo bez posla, 10 dana pred početak školske godine i dodaje da će se kao narodna poslanica NPS boriti da se vrati obuka u trajanju od 12 meseci po svim standardima i kvalitetima koje treba da ima jedna ovako važna ustanova, da se ovakve stvarine ponove, da vinovnici ovog zla i nestručnosti više nikada ne donose nijednu odluku, a da svi koji su učestvovali u ovom sramnom činu odgovaraju.

- Ovo pokazuje da SNS ništa nije sveto, niti njeni ministri i ostala svita koja vodi ovudržavu, znaju šta je kvalitet, znanje, obrazovanje i koliko je to važno. Primer besmisla i skrnavljenja svega što se radilo i činilo pre njihovog dolaska na vlast je i najnoviji primer dešavanja u ovoj školi - naglasila je ona. Ona ističe da je od 2003. do 2007. godine trajala reforma, te veoma važne obrazovne ustanove, kao i da je za to vreme urađeno bezbroj analiza, konsultacija, dovedeno je ne zna se koliko domaćih i stranih stručnjaka da pomognu u izradi novog Nastavnog plana iprograma, konsultovani vrhunski psiholozi, pedagozi i svi koji su imali najkvalitetnija znanja, veštine i iskustva, da pomognu i daju svoj doprinos, kako bi budući policajci stekli najkvalitetniju obuku i izašli sa preko 60 veština neophodnih za rad u policiji.

- Pored toga, paralelno se radilo i na osposobljavanju trenera koji će budućim polaznicima realizovati teoretsku i praktičnu nastavu, kao i mentora, kako bi se sva četiri modula sprovela po svim evropskim i svetskim standardima. Centar za osnovnu policijsku obuku bio je najsavremeniji centar takve vrste u regionu i svi koji su dolazili u posetu i Centru i MUP izražavali su divljenje i pohvale - kazala je ona.

Prema njenim rečima, onda je na mesto ministra policije došao Bratislav Gašić, koji nikakve veze niti znanja ima o policiji i sa svojim saradnicima i poltronima, za godinudana uništi sve ono što se 15 godina radilo, vrati školovanje na četiri godine, za direktorku dovede ženu koja nema nikakva predznanja, kompetencije i niti bilo koju kvalifikaciju koja je potrebna za takavu poziciju.

- Poslušni karijerni policajci koji su i završili takvo školovanje i bili najoštriji kritičari školovanja od četiri godine kao nehumanog i zastarelog modela školovanja za policajce, a puni hvale reformisanom obukom, sagnuše glave, postadoše najveći zagovornici vraćanja nazad, samo zarad ličnih pozicija, benefita i fotelja, ne vodeći računa o dobrobiti građana i budućih policajaca - dodala je ona.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Dugo putovanje u EU

Zoran Živković [16.10.2024.]




Video dana

Sitna nezgodacija

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati