Srbija

[ Izvor: mediji ]

09. 10. 2024. 14:01 2

Završen pretres u slučaju Banjska: Niko nije priznao krivicu

Početak pretresa u slučaju Banjska završen je danas pred Osnovnim sudom u Prištini, a niko od trojice optuženih za oružani napad koji se dogodio pre godinu dana u manastiru Banjska nije se izjasnio krivim za dela koja ih terete.

Blagoje Spasojević i Vladimir Tolić nisu se izjasnili oko krivice, dok je Dušan Maksimović rekao da se ne oseća krivim po optužnici.

Spasojević, Tolić i Maksimović su trojica od 45 optuženih za oružani napad u Banjskoj.

Osnovni sud u Prištini je na ročištu koje je održano 27. septembra najavio da će se obratiti Vrhovnom sudu da zatraži mišljenje da li se ostalim osobama iz optužnice može suditi u odsustvu.

Specijalno tužilaštvo podiglo je 11. septembra optužnicu protiv bivšeg potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića i još 44 osobe za „teroristički napad“ 24. septembra 2023. godine u Banjskoj u Zvečanima.

Optuženi se terete da su primenom nasilja teškim naoružanjem pokušali da odvoje severni deo teritorije Kosova i pripoje ga Srbiji.

Oni su optuženi za više dela: izvršenje terorističkog dela, teško delo protiv ustavnog poretka i bezbednosti Kosovo, omogućavanje i finansiranje izvršenja terorizma i pranje novca.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bg kontejneri

Zoran Živković [07.10.2024.]




Video dana

Džekpot

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati