Srbija

[ Izvor: Jugmedia ]

27. 09. 2024. 15:22 9

SKANDAL Menadžer bacao stolice u "Juri", dve radnice završile u URGENTNOM CENTRU

Dve radnice korejske fabrike "Jura" u Leskovcu završile su ovog petka u Urgentnom centru Opšte bolnice nakon incidenta koji se dogodio u proizvodnim prostorijama. Kako su potvrdili očevici, jedna radnica zadobila je lakše povrede kada je glavni menadžer proizvodnje bacao stolice i vikao na njih, dok je druga doživela stres usled ove situacije.

Prema rečima svedoka, incident se dogodio "zato što su radnice sedele na stolicama", a to se menadžeru Korejcu nije dopalo.

- Rekao im je da je ta pozicija na kojoj rade izmišljena, podigao je koleginice i počeo da baca stolice. One su bile u šoku, a jedna od njih se onesvestila - kaže za Jugmedia.rs jedna od radnica koja zahteva anonimnost.

Direktor Opšte bolnice Leskovac Nebojša Dimitrijević potvrdio je za Jugmediu da je kod njih primljena oko 9 sati jedna radnica G. M. (1976) sa akutnom reakcijom na stres.

Dodao je da je druga radnica najverovatnije na odeljenju psihijatrije zbog preživljenog stresa.

U Policijskoj upravi Leskovac kažu da im je oko 13 sati prijavljen incident, rad policije u toku i kada budu saslušani svi akteri, imaće više detalja o tome šta se dogodilo.

Poverenik Samostalnog sindikata metalaca Srbije Predrag Stojanović rekao je da ovo nije izolovan slučaj.

- Taj Korejac je u više navrata maltretirao menadžere, ovo nije prvi put, pljuvao je jednu menadžerku, slomio joj je telefon, svašta nešto je bilo, prošlo je možda godinu dana od tada. Ima on te izlive frustracije i besnila. Sad su neke tri žene koje imaju papire od doktora da imaju neko lakše radno mesto, pa su im dodeljene stolice. One su tu sedele i on je došao i krenuo da viče. Jednu od te žene odvezla je hitna, jednu od njih je pogodila stolica, tačnije okrznula je - kazao je Stojanović.

Stojanović rekao je da su radnice podnele izjavu o incidentu, ali da se boje da ga prijave zvanično.

- Žena iz odbora mi je rekla da su napisali izjavu, jedino mogu privatno da ga prijave. Ljudi se plaše. Neće to ništa da se promeni, čak i da ga prijave, to može da se razbesni još više. Mislim da će da se zataška kao i uvek i ostane samo u krugu fabrike - zaključio je on.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


EXPOnat

Zoran Živković [27.09.2024.]




Video dana

Neozbiljni ste

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati