Srbija

Direktno.rs

18. 09. 2024. 12:21 1

Zvanično: 11,65 odsto uzoraka vode u Novom Sadu neispravno

- Prema zvaničnim podacima Instituta za javno zdravlje Vojvodine, u avgustu mesecu 2024. godine, od 558 uzoraka vode na raznim lokacijama gradskog vodovoda, čak 65, odnosno 11,65% je bilo kontaminirano, najviše mikrobiloški, zarazom valjkastim crvima (47 uzoraka) i bakterijom Pseudomonas areuginosa (10 uzoraka). Ovo potvrđuje da je ova opasna bakterija bila prisutna ne samo u onom jednom slučaju koji je dospeo na društvene mreže, a za koje je Vodovod imao opravdanje da se radilo o nelegalnom priključku, već na čak 10 lokacija čiji konzumenti su bili hiljade građana - izjavio je portparol POKS i odbornik u Skupštini grada Novog Sada Dragan Miličević.

 - Nažalost, ovi zvanični rezultati koje smo dobili su poražavajući i potvrda da smo bili u pravu i da je bojazan građana bila opravdana. Da je to tako, najbolje govore podaci Instituta za javno zdravlje Vojvodine koji su dostupni na njihovom zvaničnom sajtu, da upoređenju sa avgustom koji ima čak 11,65% kontaminiranih uzoraka vode, u julu je bilo samo 1,43%, u maju 0,18%, a u februaru 1,29% - kaže.

- A one kažu da svaki deveti Novosađanin pije neispravnu vodu za piće, što se nije desilo otkad postoji ovo najvažnije gradsko javno preduzeće koje su naprednjaci uspeli potpuno da devastiraju. Zahtevamo od gradočelnika da saopšti punu istinu Novosađanima koliko god bila bolna, u kojim delovima grada voda nije bila ispravna za piće tokom avgusta meseca, a u kojima sada nije i ko će za to odgovarati - poručio je odbornik POKS-a.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Proka pronalazač

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati