Srbija

Direktno.rs

12. 09. 2024. 10:47 0

"Zašto policijska ispostava na Novom naselju u Novom Sadu više ne izdaje lične dokumente građanima?"

"GO Pokret za PREOKRET Novi Sad postavlja pitanje aktuelnoj vlasti u Novom Sadu i Ministarstvu unutrašnjih poslova, šta se dešava i zašto više ne obavlja poslove sa građanima policijska ispostava na Novom naselju, na koju se godinama čekalo i koja je zvanično otvarana"nekoliko puta?", navodi se u saopštenju novosadskog odbora PzP, koje prenosimo u celosti.

"Policijska stanica u ulici Stevana Hladnog broj 1, pored Satelitske pijace, obuhvata područje Novog naselja, Telepa, Satelita i Adica na kojem živi oko 100 hiljada stanovnika. Stanica je prvi put zvanično otvorena u maju 2011. godine, kada je ključeve nove ispostave u ime novosadske policije primio tadašnji ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić koji je tom prilikom izjavio da će otvaranje nove stanice povećati bezbednost građana u ovom delu grada i najavio otvaranje novih radnih mesta.

U ovaj prostor grad Novi Sad je uložio više od tri i po miliona dinara u opremanje i infrastrukturu, a u njemu se nakon toga uselila Uprava granične policije i nova šalter sala za izdavanje ličnih dokumenata. Svečano je otvorena u februaru 2012. godine u prisustvu ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića, predsednika Skupštine grada Aleksandra Jovanovića, predsednika Skupštine Vojvodine Šandora Egerešija i drugih zvaničnika policije.

Ponovnom otvaranju stanice u aprilu 2016. godine prisustvovali su, tada aktuelni, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović koji je najavio budući rad stanice u odličnim uslovima i punom kapacitetu. Od juna ove godine stanica je prestala da izdaje dokumente i to je stvorilo još veće gužve na drugim lokacijama u gradu na kojima se izdaju dokumenti. Nezvanično smo saznali da je u pitanju "nedostatak radne snage".

Postavljamo pitanje o ozbiljnosti i efikasnosti rada stanice, s obzirom na to osnovne zadatke i ciljeve koji su najavljivani nije realizovala i još uvek ne ispunjava, pošto ne izdaje dokumenta građanima. Jasno je da su ministri i gradski čelnici po ko zna koji put izneverili svoja obećanja data građanima i da ipak nisu otvorili dovoljan i povećan broj predviđenih, novih, radnih mesta i policajaca koji bi ovom delu grada, koji poslednjih godina važi za najnebezbedniji deo, omogućili što sigurniji život, kao i što lakše i brže izdavanje dokumenata, bez stvaranja nepotrebne gužve", zaključuje se u saopštenju novosadskog odbora Pokreta za preokret.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Frizbi na žaru

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati