Srbija

[ Izvor: Agencije ]

06. 09. 2024. 08:37 8

U 18 sati blokada administrativnih prelaza na Kosovu

Predsednik Udruženja građana kosovsko-mitrovačkog okruga Raša Rojević najavio je da će ovog petka početi višednevna blokada administrativnih prelaza prema Kosovu i Metohiji.

Rojević je agenciji Beta kazao da će blokadu organizovati zavičajna udruženja građana sa Kosova i Metohije i da će biti blokirano četiri od pet administrativnih prelaza iz pravca centralne Srbije i Crne Gore.

Kako je najavio, blokade će početi u 18 sati i trajaće "sve dok se sa severa Kosova ne povuku kosovske policijske snage i dok se uzurpirane institucije ne vrate Srbima".

- Blokiraćemo prelaze Brnjak, Jarinje i Merdare sa strane centralne Srbije, i prelaz Kulu na putu Peć - Rožaje sa crnogorske strane. Administrativni prelaz Končulj za sada neće biti blokiran. Propuštaćemo samo bolnička vozila, kao i sva ostala vozila i putnike sa srpskim dokumentima - rekao je Rojević i dodao da će na svakom prelazu u blokadi učestvovati najmanje po 400 ljudi.

- Ako na Kosovu ne važe srpska dokumenta, onda ni u centralnoj Srbiji ne mogu da važe dokumenta takozvane Republike Kosova - dodao je on.

Povodom najavljenih blokada prelaza, kosovsko ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je građane, uključujući i one iz dijaspore, da izbegavaju putovanja kroz Srbiju.

Kosovska policija je 30. avgusta zauzela sve prostorije u kojima su se nalazili Privremeni opštinski organi Republike Srbije na severu Kosova.

Ranije, kosovske vlasti su na severu ukinule srpske registarske tablice, vozačke dozvole i sva ostala dokumenta koja izdaje Republika Srbija, poslovnice Pošte, benzinske stanice NIS-a…

Pre dva dana uklonjeni su i natpisi na svim institucijama Republike Srbije i zamenjeni tablama tzv. Republike Kosova.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati