Srbija

[ Izvor: N1 ]

09. 07. 2024. 10:55 0

Kako da bezbedno uživamo tokom plovidbe

Dok se ispituje odgovornost za nasreću na Savi u kojoj su, prilikom sudara teretnog broda i čamca, život izgubile dve osobe, Rečna policija upozorava da je rizik od plovidbenih nezgoda u letnjim mesecima pojačan.

Reporterka N1 kaže da je prema poslednjim dostupnim informacijama, tužilac zatražio od inspektora i Centra za istraživanje nesreća u saobraćaju da preduzme radnje kako bi se moglo ustanoviti na koji način je do nesreće došlo.

Komandir Policijske ispostave za bezbednost na rekama Beograd Miloš Kostić kaže da su odmah po prijavi nesreće sve raspoložive snage su upućene u cilju spasavanja.

- Što se tiče ponađanja građana na rekama, pre svega bih apelovao da se striktno pridržavaju pravila kojima je regulisana plovidba na rekama, da na plovilima poseduju svu zakonom propisanu opremu koja će im pomoći, spasilački prsluci, komplet prve pomoći, protivpožarni aparat, kanap, kao i drugu opremu - kaže.

Postoji, kaže, više vrsta prsluka.

Upozorio je da se ne treba kretati na plovnom putu.

- Ugroziće sopstvenu bezbednost, ali i saobraćaj teretnih brodova. Potrebno je izbegavati ostajanje do kasnih večernjih sati, u tom periodu vidljivost na rekama je smanjena, potencijalna opasnost je znatno veća. Nautička sezona je u jeku, veliki broj građana je prisutan na najvećim rekama - kaže.

Apelovao je da je svim upravljačima motornih čamaca zabranjeno konzumiranje alkohola i drugih opijata.

- Apelujem da obavezno koriste prsluke za spasavanje, naročito da to poštuju kada su u pitanju najmlađi i najmiliji kako ih ne bi izlagali opasnostima. Rečna policija svakodnevno i intenzivno vrši kontrolu u cilju očuvanja imovinske sigurnosti građana, preduzimamo mere protiv građana koji ne poštuju propise - kaže on, ističući da uglavnom svi imaju ispunjene uslove za boravak na rekama.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati