Srbija

S. M.

14. 06. 2024. 21:02 42

Kuršumlija plaća Cecin koncert 4,6 miliona dinara

Tokom manifestacije Kulturno leto u Kuršumliji, organizovana su tri koncerta, a ukupno će sami izvođači i tehnička priprema koštati građane Kuršumlije više od 7,4 miliona dinara. Najskuplji je koncert Svetlane Ražnatović za koju se izdvaja, prema javnoj nabavci Turističke organizacije Kuršumlije nešto više od 4,6 miliona dinara sa PDV.

Za nastup "Tropiko benda" Kuršumličani će platiti još nešto više od 1,3 miliona dinara sa PDV, a za koncert grupe "Wonder strings" 440.200 dinara. Uz skoro milion dinara, tačnije 998.000 dinara za uslugu kulturno tehničke realizacije, tri večeri sredinom jula će Kuršumlija platiti 7,4 miliona dinara.

Kako se navodi u javnim pozivima za izvođače, građani Kuršumlije su glasali na sajtu opštine svega osam dana, od 26.marta do 2. aprila ove godine koga bi voleli da vide u svom mestu, pa je nakon sumiranja glasanja, 27 odsto onih koji su bili za Cecu, a 16 odsto za "Tropiko bend". Ukupno je 2958 glasova za ponuđenih 11 pevača i grupa. To je veliki broj glasača, jer na primer u Porkuplju, maksimalno za mesec dana, kada Grad Porkuplje postavi anketu ovog tipa glasa 1.200 građana, a Prokuplje je tri puta veće od Kuršumlije. I u Blacu je obično ovo glasanje gotovo nezapaženo, odnosno mali je broj onih koji se odazovu. U Kuršumliji je izgleda druga priča. Zanimljivo je i to da je na drugom mestu do poslednjeg dana bila Jelena Rozga, a onda se situacija naglo promenila.

Godišnji budžet ove opštine je 1,9 milijardi dinara, a prihodi iz budžeta su 970.017.500 dinara.

Bez obzira što je Kuršumlija jedna od najsiromašnijih opština u Srbiji, spada u devastirana područja, i što na narodnom kazanu ima 1.000 korisnika, kada je pesma u pitanju, ne žali se novac.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 42

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.06.2024.]




Video dana

Viljuškarista se pravi važan

Anketa

Da li ste zadovoljni igrom Srbije protiv Engleske?

Rezultati