Srbija

[ Izvor: Mediji ]

11. 06. 2024. 07:39 0

RHMZ popalio meteoalarme i upozorio Srbiju: Stižu grmljavinske nepogode, biće i grada

Od ponedeljka vreme u Srbiji je prilično nestabilno, probudila nas je kiša, a onda nas je "dokrajčio" vrelac. Međutim, i danas nas očekuje pravi vremenski rolerkoster, a narandžasti i žuti meteoalarm upaljeni su teritoriji cele Srbije!

Na području Kosova i Metohije i jugoistočne Srbije na snazi će biti žuti meteoalarm koji će upozoravati na pljuskove sa grmljavinom, ali i nadprosečne temperature. U ostalim predelima "goreće" uglavnom narandžasti meteoalarm takođe zbog olujnog nevremena koje se očekuje, dok će u Pomoravlju i istočnoj Srbiji biti upaljen i zbog vrućina.

RHMZ upozorio je građane na pojavu grmljavniskih nepogoda u naredna dva dana koja će sa sobom doneti olujni vetar i grad.

- U utorak u severnim, zapadnim i centralnim predelima Srbije, a u sredu i četvrtak i u ostalim regionima pojava grmljavinskih nepogoda sa gradom, olujnim vetrom i sa većom količinom padavina za kratko vreme - napisali su.

Do petka Srbiju očekluje promenljivo i nestabilno vreme, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom koji lokalno mogu biti i izraženiji sa velikom količinom padavina za kratko vreme, pojavom grada i sa jakim i olujnim vetrom u zoni najjačih pljuskova.

- Dnevna temperatura u utorak od 25 °C na severu i zapadu do 33 °C na jugoistoku Srbije. Razlike u temperaturi nastaviće se i u sredu i četvrtak, kada se na severu i zapadu očekuju dnevni maksimumi od 21 do 26 °C, a na jugoistoku i dalje oko 30 °C. Na jugu zemlje osvežiće tek u petak - dodali su.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati