Srbija

Direktno.rs

28. 05. 2024. 08:14 10

"Ministre Lončar, znate li da se u KG na magnetnu rezonancu čeka do 2025?"

"Ministre Lončar, da li znate da se u Kragujevcu na magnetnu rezonancu kičmenog stuba čeka do septembra 2025. godine, na magnetnu rezonancu glave do marta 2027. godine, na pregled abdomena do maja 2025. godine, na pregled dojki do maja 2025, na operaciju kuka do jula 2026. godine, a kolena čak do februara 2030. godine", upitao je Dalibor Jekić, predsednik odbora Stranke slobode i pravde u Kragujevcu i narodni poslanik, aktuelnog ministra zdravlja Zlatibora Lončara.

- Dakle, nije da ljudi neće da koriste zdravstvene usluge u državnim ustanovama zato što nema poverenja između pacijenata i lekara, kao što ste izjavili, već zato što čekanje na dijagnostičke preglede i intervencije obesmišljava lečenje, pa su priniđeni da se snalaze kako znaju i umeju - istakao je Jekić.

Ocenio je da bi ministar Lončar, da ne živi potpuno otuđeno od građana koji jedva sastavljaju kraj sa krajem, znao da pacijenti dižu kredite i prodaju imovinu kako bi se lečili u privatnoj praksi jer samo tamo i mogu sa ovakvim listama čekanja.

- Zahtevam od ministra Lončara da se izvini građanima Srbije, kao i da zdravstveni sistem stavi u funkciju brige o zdravlju umesto što ga već deceniju zloupotrebljavaju za koruptivne poslove i stranačku propagandu. Prvi korak u tom pravcu mora da bude povećanje plata lekara i medicinskih sestara koji beže iz Srbije, pa uskoro neće imati ko da nas leči uopšte - zaključio je Jekić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati