Srbija

S. M.

26. 05. 2024. 15:11 1

Načelnik Opštinske uprave dobio solidarnu pomoć! (FOTO)

Načelnik Opštinske uprave Aleksinac Dejan Milošević dobio je solidarnu pomoć iz lokalne kase u visini od 45.000 dinara, krajem prošle godine, a rešenje o toj pomoći je sada izašlo u javnost. On nije želeo da komentariše pomoć koju je primio kada smo ga pozvali, a u SSP Aleksinac kažu da to nije ništa novo.

Kako stoji u rešenju, Milošević je podneo zahtev da mu se odobri solidarna pomoć za "poboljšanje ekonomskog položaja i za poboljšanje zdravlja zaposlenog", te je, kako mu je neto zarada preko 50.000 dinara, odobreno 45.000 dinara na ime solidarne pomoći.

- Ne, ne želim da komentarišem - kratko nam je rekao Milošević kada smo ga pozvali.

U Opštinskom odboru SSP u Aleksincu kažu da su u Aleksincu "javni funkcioneri godinama unazad "socijalni" slučajevi. Iako imaju duplo veću platu od radnika "Magne" ili "Grammera", poslednjih nekoliko godina isplaćuju sami sebi takozvanu solidarnu pomoć u iznosu od 45.000 dinara".

- Ako je načelnik Uprave socijalni slučaj, šta ostaje građanima Aleksinca koji su nezaposleni ili rade u fabrikama za minimalac?! I dok u budžetu nema novca za besplatne udžbenike za aleksinačke đake, ni za besplatne vrtiće za svu decu, naprednjački funkcioneri sami sebi dodeljuju razne pomoći iz budžeta koji pune svi građani Aleksinca - navodi predsednik OO SSP Aleksinac Slavoljub Blagojević.

On podseća da je početkom decembra prošle godine, na sednici na kojoj je usvojen budžet, predsednik opštine Dalibor Radičević izjavio da ni on, a ni drugi javni funkcioneri neće primiti solidarnu pomoć za 2023. godinu, ali eto, upravo načelnik Opštinske uprave Dejan Milošević je tih dana podneo zahtev i dobio poomoć.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


In memoriam

Zoran Živković [01.07.2024.]




Video dana

Da ne pokvasi šapice

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati