Srbija

[ Izvor: Mediji ]

24. 05. 2024. 07:52 0

RHMZ se oglasio: Hoćemo li se i za vikend kriti od kiše?

Prema vremenskoj prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije, tokom jutra i prepodneva biće oblačno i mestimično kišovito, dok se uveče očekuje razvedravanje u celoj zemlji, a maksimalna dnevna temperatura iznosiće do 26 stepeni.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, jutarnja temperatura će biti od 9 do 15, a najviša od 23 do 26 stepeni.

Kiša i pljuskovi sa grmljavinom lokalno će biti izraženiji u istočnoj polovini zemlje, dok će u ostalim krajevima njihova učestalost i intenzitet slabiti.

Nova najava RHMZ

- Ujutru u Vojvodini mestimično kiša ili pljusak, a po kotlinama i visoravnima jugozapadne Srbije i u Pomoravlju ponegde magla koja smanjuje vidljivost na 200 do 400 m - navodi se u novoj najavi RHZM.

U najavi RHMZ se navodi da za vikend i početkom sledeće sedmice očekuje delimična stabilizacija vremena.

- U većini mesta biće suvo uz duže sunčane intervale, a na zapadu, jugozapadu i jugu Srbije preovlađivaće oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Za vikend će u košavskom području ponovo duvati umeren do jak jugoistočni vetar - navodi se.

Vremenska prognoza za Srbiju za petak

Meteorolozi očekuju da u petak bude promenljivo i nestabilno, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Duvaće slab do umeren vetar, zapadni i severozapadni. Najniža temperature biće od 9 do 16 stepeni, a najviša od 22 do 26 stepeni.

Za petak je upaljen "žuti" meteoalarm zbog kiše i grmljavine za: Vojvodinu, Beograd, zapadnu Srbiju, Šumadiju, Pomoravlje, istočnu Srbiju i jugoistočnu Srbiju.

U jugozapadnoj Srbiji se očekuje grmljavina bez padavina.

Vremenska prognoza za Srbiju za subotu

Prvog dana vikenda biće pretežno sunčano i malo toplije, u zapadnim, jugozapadnim i južnim predelima Srbije uz promenljivu oblačnost mestimično se očekuju kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Vetar će biti u skretanju na jugoistočni, u košavskom području u pojačanju, naročito na jugu Banata.

Najniža temperatura biće od 9 do 16 stepeni, a najviša od 24 do 28 stepeni.

"Žuti" meteoalarm na grmljavinu upozorava građane: Zapadne Srbije, jugoistočne i jugozapadne Srbije.

U jugozapadnoj Srbiji se očekuju i padavine i prema objašnjenju za "žuti" meteoalarm "vreme može potencijalno biti opasno".

- Vremenske pojave koje prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike - upozorava RHMZ.

Vremenska prognoza za Srbiju za nedelju

U nedelju će biti pretežno sunčano i malo toplije, u zapadnim, jugozapadnim i južnim predelima Srbije uz promenljivu oblačnost mestimično se očekuju kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom.

Vetar će biti slab i umeren jugoistočni, u košavskom području umeren i jak koji će na jugu Banata povremeno dostizati i olujne udare.

Najniža temperatura će biti od 10 do 17 stepeni, a najviša od 24 do 28 stepeni.

Vremenska prognoza za Srbiju do kraja maja

Od 27. do 31. maja, prema vremenskoj prognozi RHMZ, u Srbiji će biti pretežno sunčano i toplije, osim na zapadu, jugozapadu i jugu zemlje gde se uz promenljivu oblačnost očekuju kiša i lokalni plljuskovi sa grmljavinom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati