Srbija

[ Izvor: Mediji ]

23. 05. 2024. 08:12 6

Sotirovski: Krivične prijave podneo lažni uzbunjivač

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski izjavila je da je krivične prijave u kojima se ona optužuje za korupciju, podneo "lažni uzbunjivač" protiv koga, kako je navela, postupke već vode Gradska uprava i Agencija za sprečavanje korupcije.

Sotirovski je u pisanoj izjavi navela kako su mediji ustupuili prostor čoveku koji je pre gotovo pola godine razrešen funkcije v. d. načelnika Uprave za komunalne delatnosti i inspekcijske poslove.

Gradonačelnica Niša navodi da je reč o čoveku koji tvrdi da je uzbunjivač, ne obazirući se na član 11. stav 1. Zakona o zaštiti uzbunjivača koji zabranjuje zloupotrebu uzbunjivanja dostavljanjem informacije za koju je znao da nije istinita.

- Ne proveravajući istinitost kod resornih uprava, niti čekajući da Tužilaštvo reaguje, ti mediji - navijači preneli su delove krivične prijave, izigravajući dželata i sudiju - ocenila je Sotirovski.

Reč je o, kako je dodala, radniku koji je bio v. d. načelnika i v. d. zamenika načelnika Uprave za komunalne delatnosti, počev od maja 2022. godine, protiv koga, tvrdi Sotirovski, resorna Uprava vodi disciplinski postupak za težu povredu iz radnog odnosa, shodno Zakonu o zaposlenima u AP i JLS, a po nalogu Upravne inspekcije.

- Imao je dovoljno vremena da postane uzbunjivač ako je sumnjao u ispravnost bilo kog dokumenta Uprave čiji je načelnik bio i o čemu je odlučivao i potpisivao, a ne sada kada je protiv njega i Agencija za sprečavanje korupcije pokrenula postupak. Prvi predmet Agencija je zatvorila jer je "anonimni uzbunjivač" prećutkujući važne činjenice o svom statusu službenika na položaju obmanuo Agenciju, o čemu postoje dokazi - navodi Sotirovski.

Dodaje i kako krivična prijava za nju nije novost, jer joj je "anonimni uzbunjivač" o svemu tome mnogo puta slao poruke, u kojima je najavljivao progon i nje i saradnika.

- Ishod disciplinskog postupka ne znam, ali verujem da ga mediji neće predstavljati žrtvom sistema, pošto su neki to već učinili objavljivanjem pomenutih tekstova - ocenila je Sotirovski, i dodaje da poseduje svu urednu dokumentaciju na koju primedbe nije imao ni DRI, a ni Republička komisija za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki.

Podsetimo, Južne vesti su objavile da bivši saradnik tereti odlazeću gradonačelnicu Niša Draganu Sotirovski za ispumpavanje novca iz gradskog budžeta preko višestruko uvećanih javnih nabavki i nameštanje tendera, dok jednog gradskog većnika bliskog njoj dovodi u vezu sa reketiranjem privatnih firmi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati