Srbija

[ Izvor: N1 ]

15. 05. 2024. 13:47 5

"Ovde smo zbog muke, a ti se podsmevaš": Meštani neće kamenolom, rasprava sa Ničićem (VIDEO)

Aktivisti i meštani sela Mali Izvor, blizu koga se planira izgradnja, kako kažu, nelegalnog kamenoloma, ušli su u salu zaječarske skupštine gde je oko 13 sati došao i gradonačelnik Boško Ničić.

Jedan od meštana sela ušao je u raspravu sa Ničićem i zatražio da se pitanje kamenoloma skine sa dnevnog reda današnje sednice, koja još uvek nije počela.

- Skini kamenolom sa dnevnog reda - rekao je meštanin.

- Neću - odgovorio je Ničić.

- Mogli ste da uđete u parlament glasovima građana, ne možeš na sednicu ako nisi odbornik - dodao je.

- Mani bre izbore, za kamenolom - zašto smo ovde, jer procedura nije ispoštovana! 800 primedbi je podneto, nikada nismo videli šta je bilo - odgovorio je meštanin, i dodao da su došli "zbog muke".

- A ti se podsmevaš - poručio je Ničiću.

Podsetimo, aktivisti i opozicioni poslanici došli su ove srede u jutarnjim časovima u zgradu SO Zaječar kako bi prisustvovali sednici na čijem je dnevnom redu rasprava o izgradnji kamenoloma kod sela Mali Izvor. Sednica je trebalo da počne u 10 sati, ali je došlo do koškanja sa obezbeđenjem zgrade koje je pokušalo da ih izbaci napolje.

Deo građana je uspeo merdevinama da uđe na terasu opštine i razvije transparent "Nećemo kamenolom", potvrdio je odbornik Dejan Krstić iz Malog Izvora.

Od opozicionih političara u SO Zaječar su Aleksandar Jovanović Ćuta, Srđan Milivojević, Irena Živković, Dragana Rašić i Goran Petković.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati