Srbija

[ Izvor: Mediji ]

17. 04. 2024. 17:13 0

Meteorolozi otkrili do kada ćemo se smrzavati

Niz kišnih dana, pa onda možemo da se nadamo porastu temperature. Ipak, neće biti kao početkom aprila. Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u sredu će se dnevna temperatura u Srbiji kretati od 6 do 11 stepeni. Vetar slab i umeren severozapadni, na istoku povremeno i jak, a samo će još tokom prepodneva na jugoistoku zemlje biti umeren južni.

Danas, 17. aprila, oblačno i osetno hladnije, mestimično sa kišom i lokalnim plјuskovima koji će na jugu i jugoistoku Srbije biti praćeni i grmlјavinom i lokalno većom količinom padavina. Na planinama jugozapadne i južne Srbije sneg, najavio je RHMZ.

I u Beogradu danas oblačno i hladno, povremeno sa kišom i kratkotrajnim lokalnim pljuskovima uz slab i umeren severozapadni vetar. Dnevna temperatura biće bez većeg kolebanja i iznosiće oko 8 stepeni.

Do kraja sedmice očekuju se dnevne temperature malo ispod ili oko proseka za ovo doba godine, u većini krajeva od 12 do 16 °C, mestimično sa kišom i lokalnim plјuskovima, dok će na visokim planinama jugozapadne i južne Srbije povremeno padati sneg.

Kad će da otopli?

Prema poslednjoj prognozi Marka Čubrila, meteorologa amatera, bar do 23. aprila ostaje hladno, a meteorolog Vladimir Đurđević najavio je da ćemo sve do kraja aprila imati "temperature normalne za ovo doba godine - jutarnje oko 5, a dnevne 15-20 stepeni".

- Narednih nekoliko dana, od srede pa možda do petka, subote, imaćemo temperature koje će čak biti malo ispod očekivanih za ovo doba godine, a posle toga, dakle od vikenda pa narednih 6-7 dana, temperature koje su prosečne, očekivane za ovo doba godine. Imaćemo april kakav stvarno treba da bude i vratićemo se u neki standardni prolećni režim. Najavljen je i sneg na planinama, to je isto relativno očekivano za ovo doba godine, na Kopaoniku u aprilu i treba da bude 15-ak dana sa snegom“, rekao je Đurđević.

I meteorolog Nedeljko Todorović je za "popuštanje" hladnog talasa označio 23. april.

- Tek tamo posle 23. aprila sledi dalji porast temperature na neke maksimalne vrednosti koji stepen iznad 20 - ističe meteorolog.

Mesečna prognoza RHMZ taj dan prikazuje kao prvi sledeći bez kiše u Beogradu, vidimo da će temperatura da raste, mada su očekivane vremenske prilike za Prvi maj baš razočaranje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Gotove za tili čas

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati