Srbija

S. M.

17. 04. 2024. 07:00 23

Bojkotovali finale protiv SNS firme: Nepravda, guraju ekipu blisku vlasti! (VIDEO)

Posle 40 godina otkako se održavaju lokalne radničke igre u Kuršumliji, prvi put je neka ekipa u znak bojkota odustala od finala i odrekla se prve nagrade. Reč je o ekipi kafića "Mozer" koja je trebalo da igra finalnu utakmicu u malom fudbalu sa ekipom "Planinke", koja je zapravo firma čelnih ljudi u lokalnom SNS.

Mladići ekipe pomenutog kafića su izašli na teren u trenerkama i pozdravili se sa svojim poznanicima iz ekipe "Planinka", te im predali meč, jer smatraju da organizator Opština Kuršumlija gleda kroz prste ovoj ekipi.

Za mladiće je prva nagrada od 50.000 dinara lepa suma, naravno, ali je, kako kažu, pravdoljubivost jača!

Naime, sve je krenulo prošle nedelje kada su odigrane polufinalne utakmice. Ekipa kafića "Mozer" zamolila je organizatora da sat vremena odloži polufinalnu utakmicu, kako bi im stigao golman koji je na putu, ali im nije dozvoljeno. Ipak su pobedili. Finale je trebalo da se igra u petak prošle nedelje, ali je organizator dozvolio da se odloži susret čak za skoro nedelju dana, jer dvojica igrača ekipe "Planinka" nisu bila u Kuršumliji. Čekalo se da oni doputuju.

- To je nepravda, nefer i nesportsko favorizovanje ekipe koja je bliska vlasti, odnosno koju je sastavilo preduzeće koje je zapravo privatizovalo Kuršumliju. Mi tu nepravdu nismo mogli da podnesemo i odrekli smo se finala. Sport treba da bude izvan svega, ali očito nije - komentarišu igrači koji su se povukli sa terena.

I onda su odlučili u znak bojkota, da im, eto, dozvole da pobede, odnosno da ne odigraju finale.

Ove sportske igre su veliki događaj u Kuršumliji, koji je ranije okupljao ekipe velikih kuršumlijskih preduzeća, ali je tradicija nastavljena, pa svako privatno preduzeće sada ili firma organizuje svoje timove za ove igre, koje uvek pune salu kuršumlisjke Sportske hale.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 23

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Gotove za tili čas

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati