Izbori 2024

[ Izvor: Južne vesti ]

30. 01. 2024. 21:23 63

Pale maske: Zavetnici se priklonili režimu

Iako imaju neophodnu većinu da sami formiraju gradsku vlast, Srpska napredna stranka u Kuršumliji je napravila koaliciju sa Zavetnicima i Socijalističkom partijom Srbije. Zavetnicima je pripalo mesto potpresednika Skupštine, dok je SPS dobio jednog većnika. Predsednici Skupštine i Opštine Kuršumlija su iz redova SNS-a.

Nakon Prokuplja, Žitorađe i Blaca, održana je i konstitutivna sednica Skupštine u Kuršumliji, na kojoj je posle verifikacije mandata odbornicima, izabran predsednik Skupštine iz SNS-a Slavimir Mihajlović, njegov zamenik je Zoran Stošić iz Zavetnika, kao i novo rukovodstvo Opštine koje će u drugom mandatu predvoditi Vojimir Čarapić, a koji je i do sada bio predsednik Opštine. Zamenik će mu biti stranački kolega Dejan Lović, ali će ih sada "kadrovski pojačati" Zavetnici i SPS sa po jednim opštinskim većnikom, pišu Južne vesti.

Osim dva odbornika Ujedinjene opozicije, u skupštinskim klupama će sedeti i dva odbornika Kuršumlije protiv nasilja, kao i jedan predstavnik Grupe građana "Spasimo Kuršumliju vreme je", uz dva Zavetnika i socijalista, kao i 16 odbornika Srpske napredne stranke.

Lokalni parlament u Kuršumliji broji ukupno 25 odbornika i, sudeći po konstitutivnoj i prvoj sednici u novom sazivu koja je trajala duže od 4 sata, iako u manjini, odbornici opozicije će se beskompromisno boriti za svoja prava i minute za skupštinskom govornicom.

Za predloge naprednjaka i nove funkcionere glasao je 21 odbornik, dok su protiv bili po dva odbornika Ujedinjene opozicije i Kuršumlije protiv nasilja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 63

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati