Srbija

[ Izvor: Mediji ]

16. 04. 2024. 18:02 0

U ovom gradu je za SAT VREMENA temperatura pala za 9 stepeni

Hladni front pravi haos u Hrvatskoj, a jak talas zahlađenja stigao je u Srbiju i već je drastično oborio temperature u gotovo svim gradovima. U Valjevu je za samo sat vremena temperatura pala za čak 9 stepeni, u Beogradu za 5, a u Sremskoj Mitrovici za 4 stepena.

Podsetimo, prema meteorološkim najavama temperaturne razlike u odnosu na prethodne dane biće čak 15 stepeni, a kako je objavljeno na sajtu RHMZ u 17 časova, u Valjevu je sa 26 stepeni u 16 časova, pala na 17 stepeni u 17 časova. U Sremskoj Mitrovici je sa 16 stepeni palo na 12 stepeni.

Promena počela i u Beogradu, stigao i saharski pesak

Nešto posle 15 časova u Beogradu je počeo da duva vetar, sunca nema, prilično se smračilo i već se oseća da je hladnije nego što je bilo tokom dana.

- Kreće promena vremena u Beogradu, tako da od ovog trenutka imaćemo pad temperature sve do ujutro, na do 7, 8 sati kada će temperatura pasti za jedno 20 stepeni u odnosu na ovo vreme sada. Sada je otprilike 27 stepeni, ujutro kad se budemo probudili biće 7, 8 stepeni u Beogradu - rekao je naš čuveni klimatolog profesor dr Vladimir Đurđević.

"Prljava kiša" pala u Nišu

Najavljivana kiša koja nosi saharski pesak, takozvana "prljava kiša", pala je u Nišu. Iako je kiša jedva nakvasila tlo, ostala je i te kako vidljiva na automobilima.

Podsetimo, u Sloveniji je pao sneg, najavljena promena vremena stigla je u Hrvatsku sa jačim naoblačenjem, kišom i pljuskovima najpre na severozapadu zemlje, a proširiće se i na ostale predele.

Dolazak hladnog talasa u našoj zemlji najaviće jak, olujni vetar, a prvi delovi Srbije koji su na udaru jesu - popodne Vojvodina, a zatim uveče i centralna Srbija.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati