Srbija

Direktno.rs

10. 04. 2024. 14:59 1

"Činjenice o magnetnoj nisu širenje panike, nego briga za građane"

Iznošenje činjenica nije širenje panike nego briga za stanovništvo Srednjobanatskog okruga, kao i za sve građane Srbije. Činjenica je da magnetna rezonanca polovna, činjenica je da Zrenjanin nije dobio novu. To predstaviti kao misaonu imenicu, verujem da je vrlo ponižavajuće za sve nas građane Srednjobanatskog okruga, posebno za one kojima je to jedini način da dođu do tačne dijagnostike, navela je Sonja Pernat narodna poslanica i predsednica odbora SSP Zrenjanjin u svom odgovoru menadžmentu zrenjaninske bolnice, na optužbe da "širi paniku" jer je pitala u kom kapacitetu radi magnetna rezonanca i gde je lista čekanja.

- Građani Srednjobanatskog okruga nemaju tačne i pravovremene informacije o radu MR, odnosno o listi čekanja na istoj. Kao što nemaju podatke da li MR radi u punom kapacitetu i koji je njen kapacitet uopšte i da li se zbog toga pacijenti još uvek šalju za Novi Sad - istakla je Pernat i upitala da li je menadžment bolnice obezbedio nezavisnu dijagnostiku ili su limitirajući faktor konsultacije sa drugim lekarima koji ne rade u zrenjaninskoj bolnici.

- Kažite nam, da znamo, gde da idemo i čemu da se nadamo. Vaš demanti je dokaz da niste navikli da polažete račune građanima, a ja kao narodna poslanica upravo njih predstavljam. I još nešto, za lift i ko se i šta transportuje jednim istim, kao i šta je sa mamografom, pitaću Vas čim dobijem odgovore na ova pitanja. Ako nemate šta da krijete, pokažite pacijentima listu čekanja, kažite javno koliko lekara vam fali, nemojte braniti neodbranjivo političkim floskulama. Vi ste lekari, a zdravlje je u pitanju - zaključila je Pernat.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Gotove za tili čas

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati