Srbija

Direktno.rs

08. 04. 2024. 11:57 0

Spirić: Radnici u Leskovcu drugi put u pola godine ostaju bez posla

"Nakon samo 5 meseci od Vučićevog obećanja da radnici zatvorene fabrike "Jeancy" neće ostati na ulici, već biti uposleni u fabrici "Aunde", radnici dobijaju otkaze. Umesto 250 novih radnih mesta u ovoj godini, ali i 900 do kraja tekuće, nakon čega će, po Vučićevom obećanju, biti napravljen pogon firme "Aunde" i u Vranju, radnici po drugi put u pola godine ostaju bez posla", izjavila je Jelena Spirić, narodna poslanica i predsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Leskovac.

Dodala je da je firma "Aunde" je u februaru ove godine od države dobila ugovorene subvencije od 2,7 miliona evra, a radnici ista lažna obećanja o boljem životu u budućnosti.

- Upravo zbog takvih lažnih obećanja je vlast 2014. godine izmenila Zakon o radu kako bi porobila radnike, a poslodavcima omogućila korišćenje subvencija bez odgovornosti. Zašto? Zato što im nije stalo do ljudi. Vlast brigu pokazuje samo prema krađi izbora koja će im omogućiti da novac iz kase svih građana preliva u svoje džepove. Zarad izbora je pre šest meseci u Leskovcu Vučić obećao i novu fabriku "Erenli" sa 340 radnika, koja naravno još nije ni otvorena - rekla je Jelena Spirić i zaključila:

- Gospodine Vučiču, prestanite da pričate o letećim automobilima i da obmanjujete ljude koji nemaju mogućnost da rade čak ni u montažnim halama za bednu platu kojom ne mogu prehraniti porodice. Licemerno je i bezočno, jer Leskovčani koje bahato prisiljavate da menjaju prebivalište zarad izbornih krađa na izborima, to nisu zaslužili".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati