Srbija

S. M.

01. 04. 2024. 21:07 9

Tako to radi SNS: Pre izbora dovezli cevi i raskopali, posle izbora ostavili KRATERE (FOTO)

Kanalizacija u selu Donje Crnatovo kod Žitorađe je pravi primer propalih predizbornih obećanja SNS. Tamo je pre decembarskih izbora obećano, pa čak i započeto uvođenje kanalizacije i sada sve izgleda mnogo gore nego što je bilo. Kanali su iskopani, dovezene su neke cevi, za koje tvrde iz Opštinskog odbora SSP u Žitorađi da su kupljene u nekoj ranijoj vlasti, pre 18 godina...

Delovalo je da se uveliko radi, gradi, ali uskoro se ispostavilo da je to bio posao za izbore, a ne za meštane ovog sela.

- Prekopali su jednu ulicu i ugradili stotinak metara cevi, par betonskih šahti i onda su prošli izbori, a posle izbora su ostali krateri, kako sami meštani kažu i u šta smo se sami uverili. Oni su ogorčeni jer su shvatili da je reč o lažnom predizbornom obećanju - kaže predsednik IO OO SSP u Žitorađi Bojan Milić.

On dodaje da sumnja da se iza svega krije još jedna plјačka već oplјačkanih građana.

- Budžetom opštine Žitorađa za ovaj posao je predviđeno četiri miliona dinara i to iz donacija. Cevi koje planiraju da ugrade u takozvanu kanalizaciju su kuplјene pre 18 godina, u periodu neke druge vlasti. Te plastične cevi su stajale, a i sada stoje na otvorenom prostoru, izložene suncu i mrazu, pa je pitanje da li će nakon ugradnje odmah početi da pucaju - upozorava Milić.

U međuvremenu su iz lokalne vlasti dali ugovore meštanima da svako domaćinstvo plati po 60.000 dinara upravu uvođenje te obećane kanalizacije.

- Pitamo, iako već znamo. Da li postoji projekat za izgradnju ove kanalizacije? Pitamo, a već znamo. Da li su planirani filteri na izlazu iz kanalizacije? Pitamo, ali takođe već znamo. Da li postoji dozvola od nadležnih organa za odvođenje kanalizacije u rečicu? Pitamo, pa nam pojasnite. Da li je normalno da se za adaptaciju jedne opštinke sale izdvoji 4, 5 miliona dinara, a za izgradnju kompletne kanalizacione mreže kroz selo sa preko 150 domaćinstva, od čega u oko 130 domaćinstva članovi žive u tom selu, samo 4 miliona iz donacija - pitaju iz SSP Žitorađa lokalnu vlast.

Oni podsećaju da se ovaj slučaj, kao i mnogi drugi zapamte, te da sledeći put meštani dobro razmisle koliko mogu da veruju SNS vlasti i daju im svoje glasove.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati