Srbija

[ Izvor: 021 ]

23. 03. 2024. 14:06 1

SNS planira PETROVARADIN na močvari

Gradska vlast predložila je značajne izmene urbanističkog plana Sadova, kojim ovo naselje uz obalu umesto porodičnih kuća dobija 28 hektara stambenih zgrada, saznaje 021.rs.  Ideja lokalne vlasti je da se na trenutno zelenim površinama i šumi izgradi niz stambenih blokova visine do osam spratova. Gradilo bi se uz sam nasip Marije Snežne, kraj kojeg će biti vijadukt i saobraćajnica ka novom mostu koji se gradi kao deo Fruoškogorskog koridora. 

Sadovi, odnosno deo koji sada čine šuma, livade, neuređeno poljoprivredno i građevinsko zemljišta, kao i močvarno zemljište, umesto prostora namenjenog za porodično stanovanje sa kućama do dva sprata pretvara se u površinu namenjenu za višespratnice, navodi 021. Izmene regulacionog plana su toliko velike da su boje u grafičkom prikazu potpuno promenjene u odnosu na ono što se do sada predviđalo u Sadovima. 

Plan generalne regulacije istočne zone Sadova u Petrovaradinu našao se na ranom javnom uvidu dve nedelje nakon što je njegova izrada odbrena u Skupštini Novog Sada. S obzirom na brzinu predstavljanja javnosti očigledno je da je plan bio pripremljen ranije, te bi plan mogao da se nađe na usvajanju pre raspisivanja lokalnih izbora. 

Dosadašnji plan je predviđao da ova zona Sadova bude namenjena porodičnom stanovanju sa nekoliko poslovnih objekata u visini do jednog ili dva sprata, kao i nekoliko objekata za potrebe javne namene (vrtić i slično), zelene površine, uz planiranje saobraćajnice i vijadukta za Fruškogorski koridor. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati