Srbija

Direktno.rs

19. 03. 2024. 13:59 1

Milošević: Direkcija za javni prevoz grada Niša godišnje nas košta preko 25 miliona evra

Godinama unazad, siva eminencija Direkcije za javni prevoz grada Niša je Nenad Stanković, mastermind niških javnih nabavki. Od Miloševića do Vučića još papa nije bio. Sve je probao i svuda ostavio pustoš. Na red je stigla i Direkcija za javni prevoz - izjavila je Jelena Milošević narodna poslanica Stranke slobode i pravde i predsednica Gradskog odbora SSP Niš, čiju izjavu prenosimo u celosti.

Milošević je ocenila da Nišlije imaju najskuplji a najgori javni prevoz u novijoj istoriji, kao i da se iz budžeta izdvaja preko 2.5 milijardi godišnje dok su karte skuplje nego u drugim gradovima, a autobusi se stalno pale, potpuno nebezbedni i neispravni.

- Dok skida kožu s leđa građanima, Direkcija nemilice troši novac za medijsko oglašavanje - preko 5 miliona dinara u 2023. godini iako je apsolutni monopolista. Bliže se lokalni izbori, a Nenad Stanković na tankom ledu, pa raspisuje javne nabavke brzinom svetlosti i to samo u prvom kvartalu: - 5 miliona za softver, nikome nije jasno kakav - 7.5 miliona za održavanje GPS sistema, kao da ga Elon Mask lično održava - 4 miliona za štampani materijal, zli jezici bi rekli za propagandne pamflete uoči lokalnih izbora. I ima još - sudske presude bivših prevoznika dolaze na naplatu” navodi Milošević i dodaje da je prošle godine iz budžeta Grada isplaćeno milion evra na ime izgubljene sudske presude, a ove godine očekujemo još jednu od milion evra, koju će isto da plate svi građani Niša - dodala je Milošević.

- Kad sve sračunamo, Direkcija za javni prevoz grada Niša nas godišnje košta (plate, sudske presude, javne nabavke, obaveze po ugovoru, subvencije po ugovoru) preko 25 miliona evra godišnje. DVADESET I PET MILIONA EVRA! I pored tolikog novca, javni prevoz je katastrofalan. Nemamo besplatne udžbenike za sve đake, nemamo besplatan vrtić za svu decu, ali zato nemamo ni javni prevoz jer novac ide u privatne džepove. U normalnoj državi koja ima nezavisno tužilaštvo, za ovo se ide u zatvor - zaključila je Jelena Milošević narodna poslanica Stranke slobode i pravde i predsednica Gradskog odbora SSP Niš.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati