Srbija

Direktno.rs

12. 03. 2024. 10:44 2

"Svađa naprednjaka u Vojvodini oko funkcija"

Zbog svađe vojvođanskih naprednjaka i onih koji njima upravljaju oko podele funkcija, nije nastavljena konstitutivna sednica pokrajinske Skupštine. Iako je prema članu 82. Poslovnika o radu Skupštine Vojvodine propisano da nastavak sednice treba da bude zakazan u roku od 30 dana ako je prekinuta, sednica nije ni na vidiku, izjavio je Robert Šebek, predsednik poslaničke grupe Stranka slobode i pravde u Skupštini AP Vojvodine.

- Stranka slobode i pravde poziva ove zaraćene strane da pod hitno osposobe rad blokirane Skupštine, jer rešavanje problema Vojvođana ne sme da bude u senci podele plena unutar vojvođanskog SNS-a - ističe Šebek.

- A ako već Damir Zobenica optužuje poslanike liste Srbija protiv nasilja za nepoštovanje tekovina demokratskog društva, mora znati da su slobodni, fer i demokratski izbori jedna od glavnih tekovina demokratije, a decembarski izbori nisu bili ni slobodni, ni fer, a naročito nisu bili demokratski. Konačni izveštaj kancelarije OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) je to i potvrdio - zaključio je Šebek.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati