Srbija

[ Izvor: N1 ]

07. 03. 2024. 21:31 1

Nova saznanja o krađi pištolja iz niške stanice: Da li je umešan samo uhapšeni policajac?

U slučaju nestalih pištolja iz policije u Nišu istraga još traje. Dok se čeka izručenje niškog policajca iz Crne Gore, gde je uhapšen pod sumnjom da je posle velike akcije predaje oružja iz policijske stanice Pantelej ukrao više komada pištolja i municije, N1 u MUP-u nezvanično saznaje da ima ozbiljnih indicija da u svemu - nije bio sam.

U periodu od jula do avgusta 2023. godine, iz policijske stanice u niškoj opštini Pantelej, prema tada prvim, nezvaničnim informacijama, nestala su 63 pištolja, koja su prethodno predali građani u akciji prikupljanja oružja u nelegalnom posedu.

Izvori N1 iz MUP-a, u decembru, nezvanično kažu - Sektor unutrašnje kontrole pokrenuo je istragu, te se sumnja da je oružje završilo na crnom tržištu. Javnost uskoro, opet nezvanično, saznaje da je broj od 63 nestala pištolja mnogo veći. Iz policijske stanice su nestala 272 komada raznog oružja i municije.

Prema izvorima N1, "šef" Policijske stanice Pantelej u Nišu znao je za nestanak oružja, ali je to zadržao za sebe jer ga je, kako se saznaje, očekivalo unapređenje, pa je informacije skrivao da svoje napredovanje ne bi ugrozio.

I to se saznalo u toku istrage, kao i da je D. M, kao radnik policijske stanice u Panteleju, poligrafski ispitivan još pre nego što se zvanično našao u bekstvu. Prvo je prošao na poligrafu, a zatim je "pao" na ponovljenom ispitivanju. I samo dan posle toga, komadir ga je pustio na godišnji odmor.

Istraga, na osnovu potpuno drugih, "spoljnih" tragova, dovela je do hapšenja policijskog službenika D. M.

Prethodno je uhapšen maloletnik kod kojeg su, kako nezvanično saznaje N1, pronađena ukupno četiri nestala pištolja. Advokat koji ga zastupa kaže da je taj sedamnaestogodišnjak u pritvoru.

- Ja sam u kontaktu sa majkom tog maloletnika. Majka je po hapšenju maloletnika podnela krivičnu prijavu za zlostavljanje i mučenje od strane policijskih službenika. Znam da je podneta OJT u Nišu i da je podneta protiv nepoznatih pripadnika policije koji su, prema njenim rečima, zlostavljali i mučili to maloletno lice prilikom uzimanja izjave od njega, a u vezi je sa predmetom nestalog oružja - kaže Marko Mitić, advokat uhapšenog policajca D. M.

Nijednom do sada, na postavljena pitanja N1 u vezi sa krađom ili nestankom oružja u policijskoj stanici u Panteleju u Nišu, iz MUP-a se nisu oglasili.

Među poslednjima su i pitanja o tačnom broju komada nestalog naoružanja i vrstama, te da li je tačno da su pronađena samo četiri pištolja i koliko je osoba bilo uključeno u kradju oružja.

Bez zvaničnog odgovora su, za sada, i navodi o prebijanju maloletnika.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati