Srbija

Direktno.rs

27. 02. 2024. 12:54 2

Vrbas "u kanalu" zbog naprednjačke vlasti

"Verujem da mnogi ne znaju da po nečemu Vrbas zauzima prvo mesto u Evropi, nalazi se na obali najzagađenijeg vodotoka na našem kontinentu. Veliki bački kanal je ogroman ekološki problem, ali nažalost nije i jedini. Po pitanju ekologije naša opština je crna tačka Evrope, a vlast je u poslednjih 12 godina učinila sve da postane još crnja", istakao je Mile Jurkić, predsednik OO Stranke slobode i pravde Vrbas i pokrajinski narodni poslanik, čiju izjavu prenosimo u celosti.

"Ne samo da nije sprečila postojeća industrijska postrojenja da i dalje zagađuju okolinu, nego je i uložila u nove zagađivače, naravno, bliske SNS. Privatna kafilerija, postrojenje za spaljivanje animalnog otpada, otvoreno je kako bi preuzelo posao od državnog preduzeća i ostvarivalo ogroman profit za ortake stranke na vlasti.

Putem nameštenih tendera se animalni otpad dovlači iz većine opština u Vojvodini i ovde spaljuje bez ikakve kontrole. Studija o uticaju na životnu sredinu za proširenje kapaciteta sa 900 na čak 7.000 kg na dan je donesena inkognito, bez učešća javnosti i zainteresovanih ekoloških organizacija.

Opštinska vlast revnosno stvara nove ekološke probleme, a istovremeno ništa ne radi na rešavanju postojećih. Deset godina Ravno Selo, Zmajevo i Bačko Dobro Polje nisu priključeni na kanalizacionu mrežu, a do prečistača nedostaje još 300 metara potisnog voda. Savino selo još nema pijaću vodu, iako su svi obećani rokovi davno prošli.

Konstantno se obećava, a još nije ni počela izgradnja kanalizacionog potisnog voda prema Kucuri i Savinom Selu. Očigledno je da je izvor svih problema bahata i korumpirana opštinska vlast, pa tako i navedenih ekoloških. Zato se "čišćenje" mora započeti na samom izvorištu, u Skupštini Opštine Vrbas", zaključio je Mile Jurkić, predsednik OO SSP Vrbas i pokrajinski narodni poslanik.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati