Srbija

[ Izvor: Mediji ]

26. 02. 2024. 17:33 22

"Vučić i SPC pravi neprijatelji Srba na KiM"

Najveći protivnik i neprijatelj Srba na Kosovu su Beograd i vlast Aleksandra Vučića, kao i nerazumevanje Srpske pravoslavne crkve, koja nije dorasla situaciji u kojoj se srpski narod u pokrajini nalazi, ocenili su danas član predsedništva pokreta "Otadžbina" Marko Jakšić i predsednik Srpskog nacionalnog foruma Momčilo Trajković.

- Dok god Vučić ne siđe sa vlasti, kosovski Srbi ne mogu da se na pravi način bore, a Srpska lista, koja je ogranak Srpske napredne stranke na Kosovu, "u službi je veleizdaje", jer su se njeni predstavnici zakleli na Ustavu samoproglašene države Kosovo - rekao je Jakšić na konferenciji "Kosovo i Metohija, borba za opstanak", koju je organizovao Centar za geostrateške studije.

On je ukazao da vlast u Beogradu ništa ne preduzima da se spreči antisrpsko delovanje kosovskog premijera Aljbina Kurtija, i sve što čini radi "sa namerom da se država Srbija povuče sa Kosova", jer je to dogovor "zarad golog održavanja Vučića na vlasti".

Trajković je ocenio da se kriza na severu namerno proizvodi kako bi se ostvario projekat da se srpski faktor oslabi, učini beznačajnim i protera sa Kosova, "a u to se uključio i Vučić".

Beograd, umesto da rešava krizu, priključuje se da tu krizu komplikuje. Vučić je uspeo da razbije naše ključno oružje za opstanak na Kosovu - trpljenje. To me posebno plaši, jer vidim kako naš narod nestaje svakog dana. Nema iskrene borbe za Kosovo, Srbija simulira borbu, to je naš najveći problem, konstatovao je Trajković.

Prema njegovom mišljenju, Srbi na Kosovu se nalaze između dve vazalske politike, Kurtijeve, koji želi da pridobije podobne Srbe u praznom prostoru nastalom kad ode Srpska lista, i Vučićeve, koji ispunjava sve zahteve iz inostranstva.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 22

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati