Srbija

Direktno.rs

22. 02. 2024. 15:05 0

SSP Požarevac: Zaustavimo propadanje spomen-parka (FOTO)

"Spomen-park Čačalica se nalazi na istoimenom brdu, nadmorske visine 200m, iznad Požarevca. Brdo pripada vencu Sopotskoj gredi koja predstavlja poslednji obronak Karpata. Sam park obuhvata 28 hektara i omiljeno je izletište i mesto za rekreaciju Požarevljana. U parku se nalaze tri spomenika i nekoliko spomen-ploča", navodi se u saopštenju požarevačkog odbora Stranke slobode i pravde koje prenosimo u celosti.

"I pored davanja budžetskih sredstava u razne namene, naša Čačalica-pluća Požarevca je ostala zaboravljena.
Potrebno je izvršiti sanaciju ekološkog doma, rekonstruisati staze, ograde, igrališta za decu, mobilijare, popraviti zdravstveno stanje drveća i drugog rastinja koje je u jako lošem stanju.

Ustanovljeno je prisustvo gljiva truležnica, parazitskih oboljenja i gradacija štetnih insekata koja počinje da dobija epidemiološki karakter. Potrebno je ukloniti suva stabla koja su izvor zaraze. Naravno, ima i delova koje treba pošumiti. Šumarski fakultet je u svom projektu objasnio na koji način se ovaj problem rešava.

Čačalica umire, poštovani građani Požarevca. Šta čekate, gradonačelniče Požarevca, Pavloviću, da se sve zarazi i propadne, da se ekološki dom sruši? Ili Vi možda imate preča posla? Mi imamo plan za rešenje problema", zaključuje se u saopštenju GrO Stranke slobode i pravde Požarevac.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati