Srbija

D. Ljutić

12. 02. 2024. 11:39 24

POSLE REZOLUCIJE EP - SNS sprema dokumentarac o "izdaji" opozicije

SNS se sprema za novu izbornu kampanju i u tu svrhu će pokušati da upotrebi rezoluciju Evropskog parlamenta. I te kako je primetno da režim radi na minimiziranju značaja te rezolucije Evropskog parlamenta i pokušava da se to spusti na što niži nivo i da se tome da što manje da značaja. U tu svrhu predsednik Srbije ubrzano sklapa tim, koji će kao i ranije, pokušati da umanji štetu a u ekipi za odbranu planirano je da na čelu budu Ana Brnabić i Marko Đurić. Ipak, režim neće moći da nastavi po starom i, bila istraga ili ne, mnogo će više pažnje biti usmereno na buduće političke procese u Srbiji. 

Evropski parlament je izglasao rezoluciju kojom se traži međunarodna istraga o navodnim nepravilnostima tokom izbora održanih prošlog decembra u Srbiji, kao i suspenzija evropskih fondova, ukoliko se dokaže da su vlasti bile direktno umešane u prevaru birača. Kada je u Evropskom parlamentu bilo glasanje o rezoluciji, počinjao je Dnevnik 1 RTS-a. Ali, u njemu su vesti dana bile Savet bezbednosti, Gaza, Bezbednost na putevima i kiša za vikend.

Ni reči o tome da se traži međunarodna istraga i da se sumnja na krađu izbora 17. decembra.

Sve što sad pričaju Brnabić, Gojković, Dačić… slušali smo i devedesetih. Dok se predsednik "herojski" bori za opstanak srpskog življa na Kosovu i Metohiji, opozicionari podrivaju suverenitet Srbije i kleveću svoju državu uz podršku dokazanih mrzitelja Srba. Za ministarku pravde Maju Popović je čak protiv interesa građana da međunarodna komisija utvrdi da li su građani bili pokradeni na izborima. To pomalo liči kao da se na poštenje poziva osoba koja zlostavlja svoje ukućane.

Jer, bruka je prijaviti ga, tako sramota pada na čitavu porodicu. Očigledno da tekući režim ne računa na zdravu pamet, nego na razuzdane  emocije građana, koji "mudrost" upijaju sa Pinka i Hepija.

Po navodima upućenih, priče o izdaji opozicije biće pojačane a u planu je i nekoliko specijalnih emisija na temu na Hepiju i Pinku. Razmatra se i predlog više članova SNS-a - da se napavi dokumentarac o pomenutoj "izdaji". Jednostavno, Vučić rezoluciju ne može da ignoriše, koliko god se junačio na rečima.

Tako je predsednik Srbije, koji je govorio na posebnoj sendnici SB UN o Kosovu, boravak u Njujorku iskoristio i za šetnju sa ambasadorom, pa je na društevnoj mreži Instagram objavio da se Đurić vraća u Srbiju i da veruje da će imati "jednu od veoma važnih funkcija u zemlji“.Šta god Marko Đurić bio, vlast i odluke ostati u rukama Vučića, a kojem je Đurić neizmerno veran. Isti je slučaj i sa Anom Brnabić, koja je u svojim dosadašnjim "odbranama" oduzela i slavu jednom Jovanovu, Bakarecu, Vulinu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 24

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati