Srbija

S. M.

10. 02. 2024. 10:59 5

Penzionerka čisti šahtu jer nadležni neće (FOTO)

Milanka Jovanović (68) iz Rangelove ulice u Nišu više puta do sada je sama čistila šaht od atmosferske kanalizacije ispred zgrade u kojoj živi, jer nadležna preduzeća nemaju nameru da to učine. Kako kaže, komšinica je više puta zvala i ukazivala na problem, ali niko ne reaguje.

- Kada padne kiša, poplavi se ceo plato, jer voda nema gde da otiče zbog začepljenosti. Kako su svi gluvi na naše apele, ja sam je očistila - kaže za Direktno.rs Milanka Jovanović.

Dodaje da ovo nije prvi put da to čini i da joj pomažu i druge komšinice.

Nakon što je izvukla svu zapeklu zemlju i nataložene naslage, Milanka je uredno metlom pokupila i očistila prostor i zatim sve to bacila u kontejner. Nije mnogo zemlje, tek je pokriveno dno kante, ali su te naslage stvarale veliki problem.

Ostale šahte su “zacementirane” naslagama.

- Nisu problem samo ove šahte, već, evo, i od vode uništeni prilazi. Počeli su ono skoro da asfaltiraju, pa otišli i više se nisu vratili - objašnjava ova Nišlijka.

Za održavanje tih šahti zadužena je niška Direkcija za izgradnju grada, koja iz lokalnog budžeta uzima više od 1,5 milijardi dinara. Njihov posao je održavanje ulica i puteva, ali i nadzor tih radova!

To znači da sami sebe ocenjuju kada nešto urade, ako urade.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati