Srbija

[ Izvor: Nova.rs ]

05. 02. 2024. 11:06 12

Vučićevu sliku okačili u sali gde sede odbornici

U Skupštini opštine Požega, koja je nedavno konstituisana, opozicioni odbornici zahtevali su da se ukloni fotografija predsednika Srbije Aleksandara Vučića, koja je postavljena u sali za zasedanje. Odbornik iz "Inicijative za Požegu", Bogdan Radovanović, naveo je da je sporno što "iznad glave svih" stoji čovek koji je bio nosilac liste Srpske napredne stranke na nedavno održanim izborima u toj opštini.

Na konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Požega Bogdan Radovanović, odbornik iz grupe Inicijativa za Požegu zatražio je da se slika predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koja se nalazi u sali, skine.

- Mislim da nije dostojanstveno da iznad glave svih nas stoji čovek koji je bio nosilac jedne lokalne izborne liste“, kazao je Radovanović i dodao „ja insistiram da bi se održao red, da bi se održao neki nivo demokratije i kako bismo svi mi ovde bili jednaki ali i da bi se nastavila sednica, da se ukloni slika. Niko ne sme da bude iznad Požege, jer Požega ne pripada nikome ni predsedniku države, nosiocu jedne izborne liste. Takva fotografija ne stoji ni u Narodnoj skupštini, zašto bi postojala ovde kod nas? - upitao je Radovanović.

U Požegi je prvog februara održana konstitutivna sednica Skupštine opštine na kojoj je za predsednika izabrana Slavica Simović (SNS) koja je i u ranijem sazivu obavljala ovu funkciju, a za zamenika Konstantin Daničić (SRS). U koaliciji sa SPS-om i radikalima SNS ima većinu od 21 odbornika dok opozicioni PPN i NADA imaju 14 odborničkih mesta.

Na proteklim lokalnim izborima lista “Aleksandar Vučić – Požega ne sme da stane, Đorđe Nikitović osvojila je 6673 glasova i 17 mandata. Lista “Požega protiv nasilja” – Bogdan Radovanović – Mišo Marković (Inicijativa za Požegu, Zeleno-levi front, Demokratska stranka Bogdan V.Radovanović 4.478 glasova ili 11 mandata. Lista Ivica Dačić Dačić-Premijer Srbije 1371 glas ili 3 mandata, Dr Miloš Jovanović – NADA za Požegu-POKS-Radojle Bukvić 1271 ili 3 mandata. Lista dr Vojislav Šešelj – SRS 474 glasova ili 1 mandat. U koaliciji sa SPS-om i radikalima SNS ima većinu od 21 odbornika dok opozicioni SPN i NADA imaju 14 odbornika.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati