Srbija

Direktno.rs

19. 01. 2024. 15:20 5

"Novi Sad na vodi" i SNS burazersko ošljarenje prete potopom

Plan za "Novi Sad na vodi" od danas je na javnom uvidu, a kako se u njemu navodi, da bi se realizovao, neophodno je pomeriti nasip - pouzdanu barijeru koji decenijama brani Novi Sad od visokih voda. Ako su radovi na podzemnim garažama u centru grada, sa sve pucanjem Banovine, Crkve imena Marijinog i Tanurdžićeve palate, bile etalon kvaliteta gradnje naprednjačke vlasti, šta možemo da očekujemo ukoliko počnu da pomeraju zaštitni nasip? Biblijski potop i plavljenje grada, izjavio je dr Vladimir Vrsajkov, predsednik Gradskog odbora SSP Novi Sad, čiju izjavu prenosimo u celosti.

- Prema ovom "Konceptualnom okviru plana generalne regulacije prostora između primarnog odbrambenog nasipa uz kasarnu rečne flotile i Ribarskog ostrva", prostor "Brodogradilišta", koji je od 2017. godine u vlasništvu "Galensa", predviđen je za opštegradski centar. Plan je da se ovde grade zgrade od 14 spratova, kao i poslovni objekti od 20 spratova. Šta Novosađani imaju od toga? Samo dug prema "Galensu", budući da će sve pripremne radove izmeštanja nasipa finansirati Grad, dok će ova privatna kompanija od nekretnina inkasirati stotine miliona evra - navodi Vrsajkov.

- Nećemo vam dozvoliti da nam potopite grad! Novosađani, ovo više nije samo pitanje opstanka šume i jedne od poslednjih zelenih gradskih oaza, već opasnost od potencijalne katastrofe za ceo grad, a posebno u svetlu klimatskih promena čiji se ekstremni efekti ispoljavaju sve intenzinvnije - zaključuje dr Vladimir Vrsajkov, predsednik Gradskog odbora SSP Novi Sad.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Očekivanja

Zoran Živković [13.05.2024.]




Video dana

Zvali su ga Maradona

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati